Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit jelent az alábbi 2 mondat?

Mit jelent az alábbi 2 mondat?

Figyelt kérdés

Nyílvarrat: harántban

Vezérpont: kiskutacs

2013. júl. 8. 12:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A nyílvarrat, ami a baba fejecskéjén megy végig hosszában, az haránt irányban áll. (Itt láthatsz képet, kb. középtájon: [link] )

A vezérpont pedig az, amit szülés közben figyelnek, merre áll, merre mozog, ez pedig a kiskutacsa lesz.

2013. júl. 8. 12:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Emiatt nem lehet császár?
2013. júl. 8. 13:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem jól kérdeztem :)

Leírom mi a helyzet!

Már túl vagyunk a szülésen,vagyis császármetszésen.

A zárójelentésen ez szerepel:

"Beilleszkedési rendellenesség, illetve relatív téraránytalanság merült fel vajúdás során."

"Medence:részarányos, Méhszáj:5cm,kifejtett, Burok:nem álló, Előfekvő rész:koponya,a med.bem-re nyomva, Nyílvarrat:harántban, Vezérpont:kiskutacs, Fekvés-tartás:kpf."

Tehát hol itt a beilleszkedési rendellenesség?

2013. júl. 8. 13:42
 4/5 mocsokmacsek válasza:

Szia, bár én nem vagyok szülésznő, de megpróbálok válaszolni. Nekem is megnézték a téraránytalanságot, mert nagy babát jeleztek, mondták is, hogy lehet, hogy császár lesz, de a baba kisebb lett, mint vártuk és az én medencém elég nagy. A relatív téraránytalanság azt jelenti, hogy nagyobb vagy kisebb a baba, mint az adott méretű nőnél megszokott. A kisebbel értelem szerűen nincs gond, a nagyobb lehet, hogy nem tud kijönni, tehát császár.

Az, hogy a burok nem álló, azt jelenti, hogy megrepedt és folyik a víz, vagy már el is folyt. Akkor is ha nem vetted észre. Elfolyt magzatvíznél meg mostanság nem sokat várnak a császárral.

Méhszáj - 5 cm-re tágult ki, a kifejtett gyakorlatilag azt jelenti, hogy teljesen eltűnt, vagyis kisimult.

A többit az előttem szóló leírta :)

Szóval nem tudom, hogy miért lett császár, lehet, hogy sokáig vajúdtál és az elfolyt víz miatt nem akartak várni vagy nagynak ítélték meg a fejet (tényleg, mekkora?) vagy mást láttak. Pl. nekem szülés közben rossz lett a baba szívhangja egyszer, és akkor majdnem megcsászároztak, de helyreállt. Mondjuk nagyon megijedtem...

Nem tudod megkérdezni a dokit vagy a szülésznőt?

2013. júl. 14. 15:03
 5/5 A kérdező kommentje:

Fiam 4kg 54cm és 36cm fejkörfogattal látta meg a napvilágot :) Első fájástól számítva 8 óra múlva császároztak.A doki nem számított nagy babára (mi igen),amikor utoljára megvizsgált (már toló fájásaim voltak) akkor mondta hogy nem tudom megszülni megyünk a műtőbe.

Régebben történt már,csak eszembe jut még mindig,hogy miért voltam alkalmatlan szülni.De majd a következőt :)

2013. júl. 14. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!