Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » (Jáhn Ferenc KH. ) Ha nem...

(Jáhn Ferenc KH. ) Ha nem szimpi a kórház de van egy nagyon szimpatikus jó orvos ott, oda mennél szülni?

Figyelt kérdés

Napok óta azon agyalok hogy hiába nézegetek oldalakat beszélgetek kismamákkal csupa olyan dolgot hallok ami nagyon nem szimpatikus.Többek között,egyáltalán nem segítőkész bunkó csecsemősök, nem jöhet be hozzátartozó a szobákba,ezáltal fürdeni se tud segíteni,tápszert adnak a babáknak-nem a szoptatás hívei,első babás anyáknak se segitenek a szoptatásban,Rossz higénia,ha nem vagy jól is "kivágnak" a kórházból,szinte mindent te viszel a babának,még betétet se adnak,a véres lepedő 3 napig alattad van...stb stb...Ezek mind borzalmasnak találom!Egy szól a kórház mellett hogy lehet szülésznővel szülni!

De voltam, ott vizsgálaton és egy tündéri aranyos megnyugtató okos figyelmes orvos vizsgált Dr. Hartmann Gábor.Akiről a váróban azt mondták a kismamák hogy nem kötelező magán rendelésre menni lehet az ingyenes terhesrendelésre menni a kórházba,és a tarifa se egeket verő..bár azt sajnos nem mondták mennyi. Havalaki szűlt nála mostanában segítsen hogy igazak e az infok és akár privibe is hogy mennyi az annyi! Na meg a kórházról - osztályról írjatok..

2013. júl. 4. 13:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Én nem ismerem ezt a kórházat, de nem kell ennyire megijedni tőle. A többi sem hiszem, hogy sokkal jobb, sajnos a magyar kórházak nem hotel színvonalúak. Fürdeni miért kellene segíteni? Hidd el sikerül egyedül is, max. kicsit ügyetlenebbül, mint máskor. Az jó dolog, hogy nem mehet be a hozzátartozó, mert a szobatársaidé sem mennek be, tudsz nyugodtan szoptatni, pihenni, nem nyitogatják percenként az ajtót. Nem gondolom, hogy nyomnák a tápszert a babáknak, ha szopik-gyarapodik rendesen miért adnának neki? Ha nagyon visszaesik a súlya, akkor meg tényleg kellhet egy kis pótlás. A babának sok helyen kell, vagy lehet vinni ruhát, pelust, törlőkendőt.. ha véres a lepedő alattad, akkor meg szólsz, hogy cseréljék ki. De én alattam soha nem volt véres. Gyakran kell menni betétet cserélni és kész. Szerintem megfelelő hozzáállással majdnem, hogy bárhol ki lehet bírni 4-5 napot. Nekem ennél fontosabb lenne, hogy az orvos nagyon jó és megbízható legyen. A szülés biztonsága a legfontosabb.
2013. júl. 5. 00:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Én ott szültem 4 éve, és néhány dolgot megcáfolnék:

- A csecsemősökkel nekem pont más a tapasztalat, a kicsim felsírt, én még épp csak felültem az ágyban, már jöttek, hogy miért sír, mit csináljak, kell-e segítség.

- Az, hogy nem jöhet be hozzátartozó, nem gond, hisz ha együtt vagy 6 másik anyukával,akik épp félmeztelen szoptatnak, nem hiszem, hogy a férjed/rokonod oda való. Én biztos kizavartam volna, ha olyankor jön.

- Fürdetni a csecsemősök fürdetnek, nem te.

- Anyatejet, ha lefejed és kirakod, odaadják a babádnak. Ha nincs tejed, valamit adniuk kell a picidnek. Egyedül a koraosztályon kapnak hozott anyatejet (mert amúgy kevés van, kevesen fejnek)

- 4 éve mindenki azt nyomta az arcomba, hogy szoptassak még akkor is, mikor be sem indult a tejem, sőt jött egy tanácsadó is, ő segített kipróbálni a fogásokat, stb.

- A higénia nem olyan, mint otthon, de ha egy wc-re 6-8 anyuka jut, hát.... amúgy naponta jöttek takarítani.

- A "nem vagy jól" érdekes, orvosok nézik a gyereket is, anyát is, ha minden oké, mehet a 3. napon. A sebek sajna lassan gyógyulnak, én még hetekkel a szülés után is rosszul voltam, de nem akartam volna bent maradni, nem volt szükséges.(pedig kívül belül varratok voltak)

- Nem kellett vinni semmit, adtak, de ha vittél és azt használtad, megköszönték. (pl az előttem lévő anyuka konkrétan szétrabolta a fiókot, még egy vattapamacs se maradt utána)

- Betétet tényleg nem adnak, az nincs. A lepedőt, ha úgy látod cseréled, van kint tiszta rengeteg, meg mellette egy kosár, ahova a használtat viszed ki. Alattam nem volt véres lepedő egy percig sem.

És az orvosok/szülésznők: a szülésem nem volt könnyű, viszont két nyomás között megtelt a szoba, jöttek az orvosok meg mindenki,hogy segítsen, voltak vagy 10-en. A dokim nagyon jó, most a második gyereket is nála, a J.F kH-ban fogom szülni. Dr. H.G-ról én is csak jókat hallottam, bár nem nála szültem.

2013. júl. 5. 07:59
 3/4 anonim ***** válasza:

nem tudom mért szidják ennyien ezt a kórházat.szerintem egyik se jobb.mindenhol vannak bunkók így is úgy is..én most fogok itt szülni !jövő héten szerdán/ immár harmadszor!!!!:)

ki lehet bírni azt a pár napot :)

2013. júl. 5. 10:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Én április elején születem itt és meg voltam elégedve vele. Egyetértek az első válaszolóval.

Van egy unszimpi csecsemős, de őt is lehet kezelni. Egy ágyasban voltam, az szuper, ott a mosdó is tiszta.

Az viszont igaz, hogy nem segítenek a szoptatásban. Első babás anyukáknak sem szentelnek túl nagy figyelmet.

De azt a 3 napot valóban ki lehet bírni!

2013. júl. 29. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!