Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természetes szülés vagy császár?

Természetes szülés vagy császár?

Figyelt kérdés

Szeptember közepére vagyok kiírva a picivel, és mindig is azt mondtam, és úgy is gondolom, hogy elsősorban természetes úton szeretnék szülni, ahogy a Jó Isten megteremtett minket. :) De ha gond lesz, akkor a dokim rögtön tudja mi a dolga és császároz. Szóval a sorsra bíznám. Csak közben érdekelne, hogy mások mit gondolnak, melyik a jobb? Mert a természetes szülésnél ugye a hüvely ugye elveszti eredeti formáját (de gondolom később visszanyeri?), a császárnál pedig ott van az a kis vágás, ami ugye már műtétnek minősül. Kinek mi a véleménye?

Előre is köszönöm a segítő válaszokat. :)

2013. jún. 20. 07:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező előre ne kérjél császárt akkor. :) Amint írtad is meg akarod tapasztalni milyen is. Ja és h 100%-ig bízol az orvosodban akkor nincs hiba. Elkezdődik a szülés és ha ne adj Isten vmi baj történne az orvosod figyelni fog rád és egyből tudni fogja h mit kell tennie. :) Ilyen egyszerű. :)

Nagyon könnyű szülést kívánok neked.

Na és hát igen az ítélkező anyukák is megérkeznek idővel. Mire jó ez komolyan???? Nem mindegy a nektek h a másik h szül? Mindenki foglalkozzon a saját dolgával. Tapasztalatát írja le h neki h alakult és ennyi. Ne köpködje a másikat mert nem pont úgy csinálta mint ő!!

7-es voltam!

2013. jún. 20. 08:11
 12/22 anonim ***** válasza:
86%
Az a "kis vágás", ami már műtétnek minősül egy nyílt hasi műtét, amit két hete próbálok kiheverni. Fájt, fáj még mindig. Azt gondolom, hogy nincs hüvelyi szülés, ami ilyen szinten kiüti az embert. A természet nem véletlenül "találta ki" a hüvelyi utat. Az regenerálódik, arra van kitalálva.
2013. jún. 20. 08:12
 13/22 anonim ***** válasza:
59%

A barátnőm két hónapig nem tudott ülni a sima szülése miatt. Repedt, varrták, majd begyulladt neki... ez 10 éve volt, azóta háromszor műtötték a hüvelyét. Én meg már 2 héttel a császárom után simán tudtam dolgozni.

Úgyhogy van ilyen, és van olyan sima szülés. És van, aki a császárból is hamar felépül, és van, aki nem.

2013. jún. 20. 08:16
 14/22 anonim ***** válasza:

De aki a természetes szülésből nehezen épült fel vagy fordítva az nem biztos h ha a másik szülést választja abból hamar épült volna fel. Lehet ilyen a szervezete.

És aki a császárból könnyen felépült lehet a simából is pikk-pakk helyre jött volna. De lehet h egyik állításom sem igaz. :)

Sose lehet tudni mit hoz a sors. Az biztos h vannak akik nagyon megszenvedik a szülés és utána a szövődményeket de vannak akiket meg se rendít. Kinek mi. :)

2013. jún. 20. 08:21
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont kijutott a természetes szülés komplikációiból (3 babám van) így negyedjére császárral fogok szülni, el lehet ítélni de azt gondolom, nem lesz rosszabb mint amit átéltem. 1. elakadt baba, rossz szívhang mekóniumos magzatvíz vákuum= kicsit sérült baba lett az eredménye hálistennek rengeteget javult de jobb lett volna ha mindez nem történik a szülés körül vele:(

2. Nagy magzat (előzetesen 1 kilóval kisebbnek mondták) hipergyorsan jött vágtak, szakadtam is kívül belül, mindegy túléltük.

3. baba elhúzódó kitolási szak, emiatt hipotón nyak és vállak , valamint ismét repedt a gátam ami szó szerint hetekig intenzíven fájt sírtam a tehetetlenségtől mert fekve ülve állva mindenhogy kínokat okozott.

Majd be is gyulladt a napi 3-4 zuhanyzás ellenére stb.

Így azt gondolom én megtettem amit megkövetelt a haza...:(

2013. jún. 20. 08:39
 16/22 anonim ***** válasza:

én programozott császáros vagyok, valamikor szeptemberben lesz a nagy nap :D

szerintem az a legjobb, ha mindkettőre felkészül az anyuka, úgy talán kevésbé éli meg rosszul, ha császár lesz belőle

én is természetes szülésben gondolkoztam, de már az első UH-n kiderült, itt olyan nem lesz, szóval fel tudtam lélekben készülni, és úgy vagyok vele, ha ez jobb a babáknak, akkor legyen!

egyébként nagyon szubjektív, hogy melyik jobb, mindkét oldalról hallottam már nagyon pozitív és nagyon negatív véleményt is

2013. jún. 20. 09:29
 17/22 anonim ***** válasza:
Lassan 8 hónapja szültem. Természetesen. Minden ugyanolyan, mint szülés előtt. A vége felé mondjuk beijedtem, hogy hogy fog kijönni, meg már nagyon nyomott a kis fejével, de a doktornőm, meg a szülésznőm megnyugtattak és minden simán ment. Rá is kérdeztem a császárra, de mondta a doktornő, hogy nem kell ide semmiféle császár, csak csináljam amit mondanak és hamar meg fog születni. Így is lett. Szóval szerintem lényeg az, hogy akár fogadott orvosnál szülsz, akár ügyeletesnél hallgass rá. Ő tudni fogja, ha valami baj van, és akkor megcsászároz.
2013. jún. 20. 10:27
 18/22 A kérdező kommentje:
16-os, mi derült ki az Uh-án (már az elején) ami miatt csak császározhatnak?
2013. jún. 20. 11:47
 19/22 anonim ***** válasza:
ikrek, és protokoll a császár az orvosomnál, közben egyébként is valószínű indokolt lenne, mert összevissza fekszenek :)
2013. jún. 20. 11:50
 20/22 A kérdező kommentje:
Értem, akkor tényleg indokolt :) Biztos minden rendben lesz!
2013. jún. 20. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!