Hogy zajlik egy apás szülés? Mit kell tenni vagy mit nem az apukának?

Legyél ott.
Úgyis megmondják/látod mit tudsz segíteni. Hátat masszírozni, sétánál segíteni, kezet szorongatni, izzadságot törölgetni. Aztán köldökzsinórt elvágni.
Nem tudom hogy beszéltétek meg nálunk a férjem dolga volt még videózni amikor kibújtak, fotózni.

A világ legjobb találmánya!!!
Ha nagyon hosszú a vajúdás, nem is tudom, hogy lehetne másképp csinálni. Életem legklasszabb napja volt, de máshogy el sem tudnám képzelni!

Az apa jelenlétével nagyon sokat segít az anyának. De! Ha mégis úgy érzi, akkor bármikor kimehet a szülőszobából.
Az előkészületek alatt segít odaadni a papírokat, a fürdéshez szükséges dolgokat, szépen elpakol, persze, ha minderre van idő. A szülés közben a párja fejénél áll, és bátorítja a párját. A "lényeget" nem nagyon látja, amúgy sem fér oda a dokitól, szülésznőtől, csecsemős nővértől és a gyerekorvostól:) Amíg nincs esemény, lehet beszélgetni. (Nálunk este 10-kor elfolyt a magzatvíz, de reggel 6-ig semmi nem történt). Ha jól esik az anyukának, lehet masszírozni, és ha esetleg más is szül éppen, akkor eltereli az anyuka figyelmét. Amint megszületett a baba, lehet fényképezni, végignézheti, hogyan mérik meg, öltöztetik fel a picit és együtt jönnek be az anyukához, akit eközben ellátnak. Ezután még két órát kell a szülőszobán maradni, (nem a szülő nők között), ez nagyon jó alkalom arra, hogy elkezdődjön az ismerkedés. Az első közös percek felejthetetlenek!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!