Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy zajlik egy apás szülés?...

Hogy zajlik egy apás szülés? Mit kell tenni vagy mit nem az apukának?

Figyelt kérdés
Sajnos nem volt időm elmenni a felkészítésre és a dokival sem tudtam beszélni az idő pedig fogy.Adnátok tanácsot?
2009. okt. 9. 20:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmi kötelező teendője... Én legalábbis azt szerettem, ha csöndben fogja a kezem. Kitoláskor pedig az orvos mondta neki, hogy tartsa a fejemet, de ennyi.
2009. okt. 9. 20:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Legyél ott.

Úgyis megmondják/látod mit tudsz segíteni. Hátat masszírozni, sétánál segíteni, kezet szorongatni, izzadságot törölgetni. Aztán köldökzsinórt elvágni.

Nem tudom hogy beszéltétek meg nálunk a férjem dolga volt még videózni amikor kibújtak, fotózni.

2009. okt. 9. 20:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát...nálunk a párom sokat segített, mert vajúdás alatt nem sokat volt bent az orvos, és a szülésznő sem. Néha benéztek élek-e még és kész. Ő fogta a kezem, és ha nem lett volna ott, valószínű össze is hányom magam, már bocsi. Ő keresett ágytálat a szekrényben, még időben. Aztán a kitolási szakaszban annyi erőm sem volt már, hogy előre hajtsam a fejem, ő nyomta nekem és tartotta. Szóval, nélküle nehezebb lett volna. De még véletlen sem akartalak elrettenteni, utána mikor tartottuk a kisbabánkat az mindenért kárpótolt. Míg engem varrtak, addig ő fogta, és nagyon jó volt őket nézni. :))
2009. okt. 9. 20:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A világ legjobb találmánya!!!

Ha nagyon hosszú a vajúdás, nem is tudom, hogy lehetne másképp csinálni. Életem legklasszabb napja volt, de máshogy el sem tudnám képzelni!

2009. okt. 9. 20:46
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
2009. okt. 9. 20:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az apa jelenlétével nagyon sokat segít az anyának. De! Ha mégis úgy érzi, akkor bármikor kimehet a szülőszobából.

Az előkészületek alatt segít odaadni a papírokat, a fürdéshez szükséges dolgokat, szépen elpakol, persze, ha minderre van idő. A szülés közben a párja fejénél áll, és bátorítja a párját. A "lényeget" nem nagyon látja, amúgy sem fér oda a dokitól, szülésznőtől, csecsemős nővértől és a gyerekorvostól:) Amíg nincs esemény, lehet beszélgetni. (Nálunk este 10-kor elfolyt a magzatvíz, de reggel 6-ig semmi nem történt). Ha jól esik az anyukának, lehet masszírozni, és ha esetleg más is szül éppen, akkor eltereli az anyuka figyelmét. Amint megszületett a baba, lehet fényképezni, végignézheti, hogyan mérik meg, öltöztetik fel a picit és együtt jönnek be az anyukához, akit eközben ellátnak. Ezután még két órát kell a szülőszobán maradni, (nem a szülő nők között), ez nagyon jó alkalom arra, hogy elkezdődjön az ismerkedés. Az első közös percek felejthetetlenek!

2009. okt. 9. 21:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem törölgette a homlokom, hozott nekem vizet, tartotta a hátam. A végén már nem tudtam volna egyedül felülni tolni. Na, meg tuti szomjan is haltam volna közben. Igaz, hallottam, hogy néhol nem engedik meg, hogy igyál közben. Lelkileg is nagyon jó volt. Habár azt mondta, hogy azért ő elég sok mindent látott, amit nem szeretett volna. A köldökzsinór elvágását nem vállalta, annál is inkább, mert mi levetettük az őssejteket, akkor jobb, ha az orvos csinálja. De amúgy is azt mondta, hogy arra nem hajlandó.
2009. okt. 9. 21:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nagyon jó ha bent van apa pedig én nagyon nem akartam az elején.De ha nincs ott pff rossz lett volna nagyon! Bár nagyon hamar megszültem:) jó volt hogy velem volt! Fogta a kezem borogatta a fejem és bíztatott milyen ügyes vagyok:)!Pedig nem is voltam az:D!
2009. okt. 9. 22:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagyon örültem hogy ott volt.Végig maszírozta a derekam,tartotta a labdát,itatott aztán végül császár lett de akkor is ott ült végig a fejemnél ami engem nagyon megnyugtatott.
2009. okt. 10. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!