Mit kell vinni a kórházba, illetve miből mennyit, ha még a babának a pelust és a ruhát is be kell vinni?
Sziasztok!
Balassagyarmati kórház. Ide a kicsinek minden napra tiszta ruhát kell vinni, pelenkát minden napra, és az anyukának is betétet és minden mást. Adni akkor sem adnak, ha kéred (pl. pelus vagy betét). A tanácsotok kellene, miből és mennyit vigyek be, ha 7 napig bent leszünk szülés után és császár lesz. Illetve, Ti a baba ruháit külön táskában vinnétek? Vásárolni nem lehet kimenni, mert a gyerkőcre nem vigyáz a csecsemős, és látogatóm nem lesz, mert messze lesz mindenki.
Köszi előre is a tanácsokat!
miért kell 7 napig bent lenni?
én napi 5-7 pelust számolnék, 1 csomag törlőkendőt. Ruhát napi 2-3 db bady, és legalább napi 2 rugi. Fürdőlepedő, textilpelus is jól jöhet, esetleg egy kis pléd. Betétet én 1 nagy (szülés utáni) csomagot vettem, és 1 csomag nagyobb méretű "normál" betétet. Ez elég volt.
Úgy tudom császárral 5 napot kell bent lenni, ha minden rendben van.
Pelenkából én bevittem egy egész 1-es csomagot, még anno Huggiest, de ugye az már nincs. Vegyél Libero 1-est, 40x darab van benne, az tuti elég lesz. 1 egész csomag popsitörlő szerintem elég.
Vigyél kb. 5 darab textilpelenkát, ha a baba lebukja tudd cserélni, nálunk a feje alá is kellett textilpelus a kocsiba, amibe tették.
Magamnak betétet Tenat vittem egy egész csomaggal, ezt a fajtát: [link]
Hálóingből is vigyél 2-3-at, inkább hármat, lehet véres lesz és ha nem tudnak neked tisztát bevinni, akkor kicsit macerás.
Nekünk ruhát nem kellett vinni, de ha esetleg mégis 7 napig lennél bent, akkor vigyél 7 db bodyt és 7 db rugit. Vigyél kis kesztyűt neki, nehogy megkarmolja magát és egy vékony sapit is.
Velem is velem volt a babám, egész nap, bár ha megkértem, hogy vigyázzanak rá a csecsemő megfigyelőben, akkor bevihettem oda. Egyébként akkor zuhanyoztam, mikor aludt, bent volt a kis kocsijában, onnan nem tud kiesni, voltak szobatársaim, figyeltek addig rá.
De nálunk azért segítőkészek voltak a csecsemős nővérek, bár nem szerették, ha bevisszük a babákat a megfigyelőbe. Én csak akkor vittem be, mikor látogatók jöttek és kimentem hozzájuk beszélgetni, de éjszakára nem szerették, ha beviszik a babákat.
Én akkor mentem zuhanyozni, mikor megetettem és elaludt, meg megkértem a szobatársakat, hogy addig figyeljenek rá.. aztán siettem ahogy tudtam. Nálunk sem szerették, ha beadták a babákat.
Kicsit más téma: megkérdezhetem mennyi a korkülönbség a gyerekeid között? Nekem 3 császárom volt, emiatt érdekelne. Terveztétek a 4.-et? Mit szóltak az orvosok? Itt nálunk 3 után legtöbben elköttetik magukat.
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy csak most írok! Szóval igen, ez lenne a dolguk...
A lányok: nos a legidősebb 7 éves lesz, a középső 6 éves lesz (mindkettő októberi). A legkisebbem májusban töltötte a 2-t. Nem terveztük a 4. babát, fogamzásgátlót szedtem, de hiába, így is becsúszott. A vicc, hogy 3 hónapig megjött rendesen, így észre sem vettük. Van egy ciszta a méhfalamon, és a kötelező féléves UH vizsgálatra mentem, hogy ellenőrizzék, minden rendben van e, nem kell e műteni, amikor a doki közölte, hogy babát várok. Így úgy döntöttük, megtartjuk, és a császárral együtt eltávolítják a cisztát is, így nem kell külön műtét, ezért kell tovább maradnom a kórházban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!