Akinek nem volt választott orvosa, mi a tapasztalatotok?
Miskolcon szültem a Semmelweisben, nem adtam senkinek pénzt, nem is bántam meg.
A doki alig volt bent, csak varrni jött be, meg vajúdáskor 2-szer megnézett.
A szülést egy rettentő kedves szülésnő vezette le, semmi hátrányát nem éreztem annak, hogy nem volt fogadott dokim, vagy, hogy nem adtunk pénzt.
Több dolog miatt nem fogadtam orvost.
Először is elvből sosem adok hálapénzt.
Másodszor pedig feleslegesnek tartottam, mivel képesnek éreztem magam arra, hogy a magam erejéből, könnyedén tudjak szülni, ez így is lett.
Harmadrészt pénzünk se lett volna dokit fogadni.
Az első gyereknél végig magándokihoz jártam, de könnyen szültem. Másodjára úgy döntöttem, minden rendben lesz ismét, másrészt nagyon sajnáltam volna a pénzt rá. Olyan dokihoz jártam végig terhesgondozásra az sztk-ba, aki nem vállal szülést. Eredetileg szülésznőt akartam csak, de azt meg nálunk csak együtt lehet a dokival...
Maradt az ügyeletes, de tudtam, hogy minden rendben lesz. Meg voltam a dokival, a szülésznővel is elégedve, bár kb. 2 óra volt a fájásoktól a baba kibújásáig. (Oxitocin kellett a fájásokhoz, de nem vártak sokáig, nem szenvedtem.)
A végén a doki 20ezret, a szülésznő 10 ezret kapott, nagyon örültek neki. És ez még hol volt attól az összegtől, amit ott hagytam volna, ha kezdetektől fogadotthoz járok...
Eger
4. vagyok: én a kezdetektől tudtam, hogy könnyű eset leszek, és azon az elven vagyok, hogy amit adsz, azt kapod vissza, szóval alapból kedves is vagyok minden esetben.
Amúgy a szülésznő volt velem elég sokat, a doki nálam sem volt ott persze végig.
Meg is dicsértek, hogy mindenkinek így, hang nélkül kellene szülni, mindent a nagykönyv szerint csináltam, és ezért szeretik a másodjára szülőket. Persze akinél első baba volt, annál is kedvesek voltak, ez volt a meglátásom. Mondjuk emberfüggő, mert az éjszakás szülésznőt, aki csak felvett, nem szerettem volna, egy mosoly sem volt az arcán, bár megértem, már fáradt volt.
2szer szültem ügyeletesnél az István kórházban. Csak pozitívan tudok nyilatkozni. Pénzt egyiknek sem adtam, de a második annyira aranyos volt, hogy akartam dni neki egy üveg piát, csak sajnos nem volt bent amikor hazaengedtek.
otthagyni meg nem mertem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!