Egy fontos döntést kell meghoznom? Lehetőleg minél többen válaszolnátok?
Papíron 6 hetes vagyok, de ma az SZTK-s orvos azt mondta, hogy ő 4 hetesnek látja a terhességet.
Nem vitatkoztam vele, mivel tisztában voltam azzal, hogy teljes mértékben igaza van.
Nagyon örülünk a picinek és régóta vágytunk már a tesóra.
Ez után jön a "gond". Más embernek ez teljesen egyértelmű lenne, de én még mindig vacillálok.
A kislányunkat pár éve Szolnokon szültem. Akkoriban ott laktunk. Nagyon jó orvost fogtam ki. Árat sosem mondott, sosem hívott a magánrendelésére, mindig elérhető volt számunkra éjjel-nappal.
Végül császárral született meg a lányunk és 50ezer forintot kapott + egy igen drága italt, amit a terhes gondozás alatt tudtunk meg, hogy szeret.
Nagyon megvagyok/voltam vele elégedve. Igazából 100%-ban megbízom benne. Bármikor gondom volt, egyből fogadott, stb. Tényleg bármikor hívhattam, minden apró bajommal.
Most már hazaköltöztünk Pestre. Hiába van rokonunk (párom szülei) Szolnokon, mégis elgondolkoztam, hogy végül hol is szüljek?!
Az SZTK-s doktornőtől megkérdeztem, hogy vállal-e szülést. Nagyon szívesen elvállal. A tarifája 80 ezer forint, amit valljunk be, nem egy nagy összeg Budapesti orvosokhoz képest. Főleg úgy, hogy nem kell mennem magánrendelésre hozzá, hanem mindent az SZTK-ba intéz (terhesgondozást) és havonta 1× a II. számú női klinikára kell mennem uh-ra. A szülés is ott lenne.
Szimpatikus hölgy, eléggé alaposnak ismertem meg az elmúlt 4 hónapban (mióta járok hozzá) más miatt is.
Viszont hiába keresem a neten, nem sok infót találok róla. Nem régóta rendel körzetisen itt. De elég nehéz hozzá bejutni.
Igazából agyilag már eldöntöttem (talán), hogy biztonságosabb és jobb lenne itt szülnöm Pesten, de lelkileg még nagyon vacillálok.
Tudom, hogy minden szülés más, de mi lesz, ha gond van?
A lányomnál 2× is a kórházban kötöttem ki. Egyszer mert beindult a szülés 23. hetesen, egyszer meg azért, mert nem éreztem mozogni és egyből befektettek 32. hetesen.
Végül 40. hétre jött a világra, de akkor is sürgősségi császárral.
Az anyukám szerint nem éri meg kockáztatni. Főleg, hogy január-február környékén születne a pici és akkor vannak a legnagyobb havazások (normális esetben).
A 4-es út amúgy sem egy életbiztosítás. Főleg nem télen.
Az tuti, hogy a kiírt időpont előtt 2-3 héttel befektetne a volt szülészem, és a nagyobbik gyermekem felügyelete is megoldott lenne (anyósom), de azért mégis csak távol lennénk a családtól (férjemtől). Ugye azért neki nem áll meg az élet, dolgoznia kell a szülés napjáig.
Ti hogyan döntenétek?
Bevállalnátok Szolnokot vagy maradnátok az ismeretlenbe, Pesten egy új szülésszel?
Megmondom őszintén, szerintem is egy picit túldramatizálod a kérdést.
A lelkednek itthon is lehet jó, hisz melletted lenne a férjed, a gyereked.
Szerintem egyértelműen Pest.
Leírom nekem hogy volt:
Az én orvosom mire terhes lettem átment egy tőlünk több mint 50km-re lévő kórházba,de a magánrendelése megmaradt itt.
A siker után ő javasolta,hogy keressek helyben egy orvost,ha gondolom terhesgondozásra járhatok hozzá akár végig,de a szülést nem vállalja,mivel télen születik a baba és a másik kórház messze van.Megkérdeztem kit javasol.Mondott 3 nevet és közülük választottam.
A terhesgondozás alkalmaival megszoktam az új dokit és nem bántam meg.A régi dokim lassan nyugdíjba megy,az új pedig egy kellemes 40-es :) Így szülés után is az újnál maradtam.
Pest mellett döntenék mindenképpen.
Gondolj csak bele! Az első terhességed nem volt problémamentes. Lehet (ne legyen!!!), hogy a második sem lesz az. Január-február környékén, amikor elég rossz időjárási viszonyok vannak. Minden a közelebbi hely mellett szól, orvost meg biztosan találsz olyat, akiben maximálisan megbízol.
A második gyermekemet én is másik kórházban, másik orvosnál szültem, és egyrészt azért váltottam, mert az előző orvosom nyugdíjba ment, másrészt meg a második kórház sokkal közelebb van a lakóhelyünkhöz (autóval 15 perc!). Tavaly február elején született meg a kislányom, aznap reggel térdig érő hó volt, az autónk nem indult, a szüleim sem tudtak autóval jönni értem, mert az övéké is felmondta a szolgálatot. Mentőt hívtunk végül, ami normál esetben 10 perc alatt itt lett volna, aznap másfél órát vártunk rá a közlekedési helyzet miatt, és majdnem 2 órán keresztül araszoltunk be a kórházba. A mentőben már 1-2 perces fájásaim voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!