Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Olyankor mi van ha vkinek...

Olyankor mi van ha vkinek nincs fogadott orvosa, utolsó uh.36-37. héten volt/van és a baba akkor még medence végű vagy harántban van?

Figyelt kérdés
Hogyan derül ki ha mondjuk beindul a szülés hogy a baba közben befordult e már a legutóbbi uh óta?
2013. máj. 30. 13:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Elvileg megnézi az ügyeletes a lelteidet, illetve ha tudod, mondod, hogy ez volt. A barátnőmnek is faros volt a kisfia, beindult a szülés magától, mivel jó volt a szívhang, hagyták 8 órát vajúdni (jó a babának és a mamának) és csak utána császározták meg. Gondolom kell járnod ctg-re , ott figyelik majd és mondják, ha van teendőd.
2013. máj. 30. 13:37
 2/5 A kérdező kommentje:

Remélem. Az a baj hogy harmadik baba, elköltöztünk és itt egyáltalán egyik orvos se volt szimpatikus, így telt az idő és nem fogadtam dokit, aztán 20.hét után már nem is lehetett, 2 sima problémamentes szülésem volt, gondoltam most se lehet nagy gáz.

Nincs is, csak a kislányomnak köszöni esze ágában sincs megfordulni 37 hetesen volt az utolsó uh. haránt és ferde fekvést váltogatja. A második babám is nagyon a vége felé fordult meg de ő medence végű volt és ott úgy tudom nem baj ha beindul a vajúdás, de a harántnál riogattak már mindenfélével hogy a magzatvíz előresodorja a köldökzsinórt meg hogy előrecsúszik a baba karja stb.

A másodiknál se éreztem meg a végén hogy már befordult és tisztán emlékszem a szülőszobán mikor beértem az ügyeletes nem kérdezte a fekvést és nem is tapogatta ki nagyon hogy mije van elöl, csak a méhszájat nézte meg mennyire nyílt.

sak ugye ott egy óra múlva beért a dokim a kórházba és akkor ő ugye tudta hogy addig medencevégű volt és akkor kitapogatta hogy a feje van elöl.

2013. máj. 30. 13:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Járok ctg re de ott nem mondtak semmit eddig erre, annyi hogy az érzékelő fejjel mindig keresgélik a szívhangot mire megtalálják de a kiértékelő orvos utóbbi 2 esetben is csak annyit mondott hogy minden rendben a görbével viszontlátás. Múltkor is rákérdeztem, annyit mondott az épp ott levő orvos, hogy anyuka a baba az utolsó pillanatig befordulhat ne aggódjon...Köszi.
2013. máj. 30. 13:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Sima kézi vizsgálattal meg lehet állapítani, hogy hogy áll a baba. Csak meg kell fogdosni hozzá a hasad. Ha meg nem tudja eldönteni az orvos, akkor csinál UH-t.
2013. máj. 30. 19:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Nyugi. A méhszáj vizsgálattal is érzik hogy mi van ott. Nekem is érezte a dokim így nem kukkantottuk meg uh-n amikor beértünk a szülőszobára. Szintén 3.babám 36.héttől 4szer fordult még é és szülés előtt 3 nappal fordult be, de már a dokim is mondta hogy ennyi forgássalmég nem találkozott... Megemlíted hogy feküdt, és egy méhszáj vizsgálattal meg tudják állapítani.
2013. máj. 30. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!