A pécsi kórházban megfulladt babát végül hogyan vették ki az anyukából?
azt hiszem erről láttam egy videót a youtubon,bár itt a baba élt,csak szintén elakadt a válla.
csak a feje kinn volt
villámgyorsan elaltatták anyát,a babát stabilizálták,oxigént kapott aztán császározták és visszatolták a baba fejét a szülőcsatornába és úgy vették ki a hasából..elájultam majdnem mikor ezt végignéztem.
de a baba jól volt,.
végül is logikus..
csak egyet nem értek.
miért hagynak megszületni spontán egy majdnem 6 kgós babát?
Hm ??..
20,29es.
4kiló felettinek saccolták, és anyuka nem engedte a császárt, mert az első babáját is megszülte 5,2kg-val...
Én is úgy tudom, hogy ilyenkor a kulcscsontot törik el. Gondolom, ha ez is sikertelen, akkor elaltatják az anyukát és darabokban. Nekem az orvosom azt mondta, hogy mindenképp próbálják elkerülni az anya felvágását, főleg akkor, ha ezt már a baba megmentése sem sürgeti...
El se tudom képzelni, hogy mit érezhet az anya.
Mi megúsztuk a fiammal, de ha belegondolok, hogy mi is így végezhettük volna, elfog a sírhatnék.
Az én fiam igaz csak 4900gr volt, de vállas baba és a nyakára tekeredett a köldökzsinór ezért nagyon nehezen tudott kibújni, végül 2 szülésznő nyomta a hasamat és a doki egy szülésznővel húzta ki, mert már vacakolt a vérnyomása és nem volt idő császárra. Életemben nem voltam még annyira kétségbeesett és tehetetlen. Neki ugyan nem törött el a kulcscsontja, de az orvosom szerint jobb lett volna, ha az törik, mert a kicsiknél ez egy aránylag gyakori és gyorsan gyógyuló, a szüléssel járó sérülés, engem meg azonnal műteni kellett, mert szanaszét repedtem, szakadtam és a felépülés fél éve maga volt a pokol. Szegény kisfiamnak az egész feje és a teste tiszta véraláfutás volt, még a szemei is bevéreztek, de szerencsére ennyivel és egy kis gyógytornával ő le is tudta a szülés komplikációit.
Szegény utolsó..nagyon rossz ami veletek is történt de hàla Istennek végül csak jól alakultak a dolgok és mindketten megúsztátok viszonylag egészségesen. Ez a legfontosabb! <3
Óriási tragédia ez, de úgy olvastam az anyuka erősködött és ellenezte a császárt..ez pedig a baba életébe került. :|
Gratulálok a te kisfiadhoz!
"csak egyet nem értek.
miért hagynak megszületni spontán egy majdnem 6 kgós babát?
Hm ??.."
Egyfolytában az megy itt a kategóriában, hogy a császár az egy nagy hasi műtét meg kockázatos stb. Semmilyen műtétet nem végeznek úgy, hogy nem egyezel bele, csak, ha eszméletlen vagy és haldokolsz. Ezzel a témával kapcsolatban sokan írták is, hogy kb. azt se tudták mi van, de az orruk alá nyomták a sürgősségi előtt a papírt, hogy írják alá.
Ha te tiltakozol és veszekedsz, és közlöd, hogy úgy is megszülöd, akkor ez van. (Amúgy, ha meg azt nézzük a második szülések gyakran tök gyorsak, ha anyuka azzal tölti el az időt, hogy tiltakozik a császár helyett, akkor kerülhet olyan helyzetbe, addig jut az időhúzásával, hogy már mindegy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!