Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apasági nyilatkozat szükséges...

Apasági nyilatkozat szükséges abban az esetben, ha a baba édesapja nem a férj?

Figyelt kérdés
A barátnőm még nem vált el a férjétől, ám külön élnek jó ideje. A barátnőmnek van egy párja, akitől most babát vár. A terheskönyvben a jelenlegi párja neve szerepel, viszont törvényesen ugyebár nem vált el a férjétől. Ilyenkor automatikusan a férje nevére anyakönyvezik majd a babát? Vagy mi a teendő ilyen esetben? Szükséges apasági nyilatkozat, illetve a férjtől valamilyen lemondó nyilatkozat? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2013. máj. 14. 14:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
64%

Mindenképp férj nevét kapja.

Ha gyorsan elválnak, párjával összeházasodnak akkor a párja nevét kapja

2013. máj. 14. 14:06
 2/23 anonim ***** válasza:
42%
Nem mindenképp a férj nevére kerül és majd utána kell névváltoztatási kérvényt beadni.
2013. máj. 14. 14:08
 3/23 A kérdező kommentje:
Abban az esetben is, ha a férj nem akarja elismerni sajátjaként a babát? Mindenképpen ő lesz feltüntetve apaként?
2013. máj. 14. 14:09
 4/23 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem kell apasági nyilatlozat,mert ha megszületik a baba,akkor automatikusan a te férjezett nevedre kerül! De szerintem,ha bementek az önkormányzathoz mert ugye ott adják ki az apasági nyilatkozatot is,megtudod érdeklődni! Biztos segítenek ebben! A védőnő semmit nem tud erről mondani?
2013. máj. 14. 14:09
 5/23 A kérdező kommentje:
hűha, ez akkor elég bonyolult lesz :/
2013. máj. 14. 14:10
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha már terhes akkor mindenképpen a férj nevét kapja. vagy is azt amit a házasságkor megadtak a közösen születendö gyerekek neve részbe.

Ha elválnának sem lenne már jobb a helyzet.

Ha megszületik a gyerek akkor kell kérvényezni az apaság megállapítását. Ès ekkor fogja a bíroság megváltoztatni ezt.

2013. máj. 14. 14:11
 7/23 A kérdező kommentje:
Jövő héten megy tanácsadásra az anyuka, akkor rá fog kérdezni. Addig gondoltam megkérdezlek Titeket is. :)
2013. máj. 14. 14:12
 8/23 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem az utolsó rosszul tudja . Ha közben elválnak és új férj lenne, vagy apasági nyilatkozat, akkor az apa nevét kaphatná a kicsi. Ha férjnél lesz, akkor mindenképpen a férj nevét kapja.
2013. máj. 14. 14:14
 9/23 anonim ***** válasza:
79%
Pontosan ahogy az előttem szóló írta! Kizárólag a férj nevét fogja kapni akárki akárhogy nyilatkozik. Sőt van olyan is, hogy válás után születik meg a gyerek bizonyos idővel, akkor is azt a nevet kapja, mert a születéstől visszafelé számolnak a törvényben, nem is tudom pontosán hány napot, és ha akkor még férjnél volt a férj nevét kapja. A Csjt.-ben van benne valahol.
2013. máj. 14. 14:15
 10/23 A kérdező kommentje:
Hűha, hát ez akkor tényleg nem lesz egyszerű. :( Köszönjük szépen a segítséget! Ha valakinek van még információja, azt szívesen olvassuk. :)
2013. máj. 14. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!