Miért sietteti vagy próbálja siettetni olyan sok kismama a szülést? Miért nem akarják kivárni az időt? 37-38 hetesen szülni akarnak, nem értem, komolyan mondom! Nem véletlenül 40 hét a terhesség, nem?
Tegnap 17:43-as vagyok!
Nem semmi! Sokakhoz képest egész könnyű terhességem volt.
Én alig híztam többet 10 kg-nál (kb. 12-13 kg-nál meg is álltam), de nagyon derékfájós voltam. Azt mondták, hogy mivel gerincproblémáim vannak, ez csak egyre rosszabb lesz. Hát úgy is volt. Mivel elég izgága ember vagyok, nem ritkán útban volt a pocakom és ahol régen még rutinból elfértem (pl. a szekrény és a székek között), ott egyre nehezebb volt közlekedni. Az autóvezetés is problémás volt, mivel alacsony vagyok, közel kell húzni az ülést, de a pocakom miatt vigyázni kellett, hogy ne húzzam túl közel! :)
Szóval, egy szó, mint száz, ennek a csodás állapotnak is megvannak a maga szép és kevésbé szép, pontosabban kevésbé kellemes oldala. Kellő odafigyeléssel és segítséggel azonban ezeket a nehézségeket ha maximálisan nem is lehet áthidalni, de lehet könnyíteni a kismama helyzetén. De persze az egyéni eltérések miatt lehet, hogy amit én hatalmas problémának élek meg, az lehet, hogy pl. Neked semmi nehézséget nem okoz. Tehát nem lehet teljesen átérezni más kismama nehézségeit, a természetünkből adódó különbségek miatt.
Szia a fennt említettek dolgok nálam is jelen voltam plusz nagyon kíváncsi vagyok a kicsire.
Nekem társult még hozzá jó kis epe görcsök amúgy és az egész testemen (idáig kivéve a talpam és tenyerem meg az arcom)pöttyök vannak és naggggyon kellene vakarnom őket, de néha mintha égetnének is...
A másik, hogy tudom a babómnak is kényelmesebb lenne már itt kinnt, mint odabennt össze görnyedve.
De persze úgy is akkor jön, mikor akar.
37 hetes múltam. 20 hetes kortól fent van egy katéter, ami már elkezdett kövesedni.Ha elzáródik megint nagyon sokat kell szenvednem. Sajnos kicserélni nem lehet, mert nagyon el van deformálódva a hólyagom. Kivenni sem lehet, mert lehet leállna a vesém. Minden éjjel arra kelek legalább 10x, hogy le akar bénulni a lábam, teljesen kimegy belőle az erő. Ha nem ezért, akkor azért kelek, mert görcsöl a karom a lábam vagy pisilni kell. Persze ezekhez még jön a vizesedés, az altesti fájdalom, az izgalom a szüléstől.amúgy jól vagyok, ha kell egész nap takarítok és talpon vagyok. Persze, úgy vagyok vele, hogy jöhetne már. De ha bent marad a kiírt időpontig úgy is jó.
Csak túl nem szeretném hordani.
azért, mert nehéz a vége és várják a babát.
én is siettetni akartam, amíg el nem érkezett a 38. hét. akkor azért aggódtam, hogy még ne jöjjön ki, mert nagyon fontos az utolsó két hét. nem is jött ki:) 41. héten kellett megindítani:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!