Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Másfél éves lányom van,...

Másfél éves lányom van, Gyedet kapok, szeptember 13-án szültem a kisfiamat, nála ugy tudom hogy THGy-t kell igényelni vagy valami ilyesmi?

Figyelt kérdés
(a munkáltatómnál vagyok állományba, nem kifizetőhely.ugy tudom hogy a MEP-nél lehet igényelni.a THGy-t le kell mondnai a Gyedet?Milyen hamar kell megigényelni? vagy hogy mükszik ez?köszönöm a segítséget
2009. szept. 24. 14:27
 1/9 A kérdező kommentje:
vagy tgyás..vagy passz, mi a pontos neve..üdv, és köszke
2009. szept. 24. 14:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Le kell mondanod a GYEDet és igényelni a TGYÁS-t. Majd ismét GYEDet kapsz ha az is lejár.
2009. szept. 24. 15:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Választhatsz, hogy vagy az első gyerek után igényled még az ő 2 éves koráig azt a Gyedet amit most kapsz és utána igényled a második gyermeked után járó Gyedet, vagy pedig lemondod a jelenlegi Gyedet és igényled a második gyerek utáni Tgyást. Nem biztos hogy a Tgyással jobban jársz csak akkor ha a munkáltatód közben emelt annyit a fizetéseken, ezt meg kell érdeklődnöd.
2009. szept. 25. 08:18
 4/9 A kérdező kommentje:
szia,ha emelt is a fizetésen,akkor nem a jelenlegi pénzt kell beirni hanem az utolsó egy vagy két évet,ugye?és köszke
2009. szept. 25. 09:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia! Azt nem tudom pontosan, hogy mit kell beírni mert én inkább az eddigi Gyedemnél maradok, mert nekem a párom ment be az OEP-hez és ott megnézte neki a hölgy, hogy melyik esetben járnék jobban és ő is ezt tanácsolta, hogy egyenlőre tartsam meg ezt a Gyedemet.
2009. szept. 25. 12:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Tehát ha jól értelmezem nem kötelező a t.gyást igényelni?Én is nem sokára szülök a gyedem max.a t gyás azt hiszem kevesebb lenne mivel az előző évben nem volt keresetem így a t.gyást a minimálbér kétszerese után kapnám ami kevesebb lenne mint most a gyedem.Így van?A gyedem 90.590-, a béremet tuti nem emelték gondolom most is annyi mint az előző terhességemnél.
2009. szept. 26. 08:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Szóval akkor személyesen kell bemennem, a könyvelő nem tudja elintézni(lemondani a gyedet, és megigényelni a szükséges papirokkala tgyást)mert előzőleg ő küldte be a papirokat, bár akkor nem kellett lemondani semmit.a fizum tuti nem változott, az akkori tgyásom 55000volt, most a gyedem 50000, most szerintetek akkor melyik lenne a jobb?lehet hogy ha tgyást megigénylem akkor 50ezernél is kevesebbet kapok? szerintetek?mert akkor gondolom amig jár a gyed addig azt kapom, amikor lejár akkor meg a picire kell igényelni a tgyást, majd a gyedet.ha jól értem?köszönöm
2009. szept. 26. 09:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha a fizetésed nem változott akkor ne kérjed a Tgyást mert az bizti picivel kevesebb lenne mint a jelenlegi Gyeded. Ha most maradsz a jelenlegi Gyednél akkor nem kell per pillanat semmit sem intézned majd csak akkor amikor lejár ez a Gyeded és akkor kell igényelned a második babád utáni Gyedet illetve ha nem telt el a szülés óta 168 nap akkor a Tgyást, de gondolom az el fog telni ha másfél év van a két gyerkőc között.
2009. szept. 26. 16:24
 9/9 anonim ***** válasza:
A 8.09-es válaszolónak üzenném, hogy valóban nem kell lemondani a jelenlegi Gyededet -és igényelni a Tgyást a második babád után- az első babád 2 éves koráig mert az valószínűleg kevesebb lenne hacsak nem volt időközben fizetésemelés a munkahelyeden.
2009. szept. 26. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!