Akiknél apás szülés volt, az tudna tanácsot adni?
Nálunk nincs ezzel gond, csak nekünk nagyon ritkán adódik alkalmunk erre.(én 5,5 hónapja szültem). Végigbent volt,még a gátmetszést is megnézte,meg a sok sok vért.
Lehet,hogy ő is fáradt, és ezért nem akarja úgy.Üljetek le megbeszélni a dolgokat. Lehet az is,hogy zavarja,hogy ott a kicsi. Nekünk is gyorsan kell cselekedni,mert nem sokat alszik egyszerre...
2013. ápr. 10. 09:49
2/19 A kérdező kommentje:
Aki fáradt az én lehetek,de rá mindig lenne energiám ahogy a lányunkra is!Már többször ültem le vele beszélgetni erről,de mindig vitába torkollott.:(hogy én vagyok hü..e hogy ilyeneket gondolok.Annyira megbántam,hogy bent volt,hogy többet nem is szülök,ha esetleg mégis akkor nélküle..:(
Én inkább másra gondolok. A szülés biztosan nincs ilyen hatással senkire (ha valaki ezt mondja, csak kifogást keres) Én máshol keresném a baj okát. Nem fáradt túlságosan? Nincsenek külön útjai? Sajnos gyakran egy harmadik zavar be ilyenkor. Remélem, hogy csak fáradtság. Sajnálom.
2013. ápr. 10. 09:53
A férjem vágta el a köldökzsinórt, tehát látott "mindent" mikor előre ment.
Egyáltalán semmi törést nem okozott ez egyikünkben sem, most is ugyanolyan gyakran kívánjuk egymást, mint terhesség alatt, ill. előtte.
2013. ápr. 10. 09:55
Nálunk szerencsére nincsen ilyen gond,pedig a párom mindvégig bent volt.Még a varrásnál is.Sajnos vannak férfiak akikre ilyen hatással van a szülés.:(
2013. ápr. 10. 09:57
Nálunk nem volt apás szülés, mégis ez ment az első fél évben, míg szoptattam. Megmagyarázni nem tudta normálisan, voltak vitáink, "kényszer együttlét", de egyszerűen nem kívánt.
Aztán mikor abbahagytam a szoptatást, újra rendesen közeledett. Második gyereket viszont nem akar :)
2013. ápr. 10. 09:57
Az én férjem is végig bent volt, elvágta a köldökzsinórt is, szóval annyit látott, amennyit akart. Szerencsére nem változott semmi azóta. Ugyanúgy szeretjük egymást, vagy még jobban. Azt mondja, élete legnagyobb élménye volt!
2013. ápr. 10. 10:01
8/19 A kérdező kommentje:
Elfog ez múlni valaha ?vagy e téren így marad?3.fél?Igen felmerült bennem mert sajnos adott egy okot amiért ezt feltételezem és azóta is ez jár a fejemben.A múltkor bent voltunk egy boltban ahová előtte sürűn járt,és amikor kijöttünk annyit kérdezett bunkón,hogy azért mentem be a babával,hogy lássa a boltoslány,hogy mi vagyunk???akkor ott valami nagyon szíven ütött,ilyet még soha nem mondott.fél napot veszekedtünk emiatt.:(Na erre mit mondanátok?
Egyáltalán nem biztos, hogy a szülés az oka, inkább az, hog fárasztja az új felelősség. Nálunk mindkét gyerek után volt ilyen szünet, amikor apa nem kívánta, mindkét gyerek után 8-9 hónap telt el, mire teljesen helyreálltunk ezen a téren, egyszerűen mert túl fáradtak voltunk mindketten. Szerintem is beszéljétek meg, kérdezz rá nyugodtan, aztán ha azt mondja, nincs baja csak fáradt, nyugodtan hidd el, a férfiak nem olyan bonyolultak, mint mi nők :D
2013. ápr. 10. 10:11
Nem a szülés miatt van ez, szerintem ez 100%. Most nem elsősorban nőként tekint rád a férjed, hanem elsősorban anyaként. Ez idővel változni fog, de amíg kicsi a gyerek, addig biztos nem lesz olyan a szex, mint rég.
2013. ápr. 10. 10:13
Kapcsolódó kérdések: