Gátmetszés - varrás, lehet erről beszélni az orvossal?
Az én doktornőmet kérni se kellett, pedig nem volt fogadott, csak ügyeletes :)
Szerintem igen, kérd meg, hiszen ez fontos dolog!
Gátmetszésnél a gátat varrják csak össze, Neked meg a hüvelyed lett tágabb.
Azt kétleném, hogy teljes hüvelyplasztikát csinálna szülés után, mert akkor nagyon tág minden, meg kell várni, amíg magától visszarendeződik, és utána lehet hozzá nyúlni, de nagyon meggondolandó szerintem, mert az megint vágás+sebgyógyulás, nőhet újabb vadhús is, és ki tudja, mennyire leszel érzékeny.
Az intimtorna állítólag csodákra képes, ha elégkitartó vagy.
Ja és harmadiknál érdemes lenne gátvédelemmel, sokkal jobban járnál.
második
Sajnálom, hogy nem sikerült a gátmetszésed valami miatt, természetes hogy összevarrták a repedésedet, nem fognak "úgy hagyni" nyilván. De a gátmetszés eredeti "szerepe" az lenne, hogy "csak a gátat" vágják, pont hogy ne legyen repedés.
Az más kérdés, hogy mára már elég világos, hogy vágás nélkül rendes gátvédelemmel kisebb az esélye a sérülésnek, és szebben/jobban gyógyul vágás nélkül, mégis az orvosi gyakorlat nálunk még mindig sokszor az automatikus vágást alkalmazza.
(Természetesen nem arról beszélek, amikor sürgősségi gátmetszés van, egyik szülésemnél sajnos én is "kipróbáltam ezt" és én is repedtem tovább... A baba szívhangja kezdett lelassulni, így nem lehetett védelemmel folytatni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!