Császár előtt vajúdás - nem értem, elmagyaráznátok?
Egészségügyi okok miatt tuti biztos hogy 3 hét múlva császárom lesz. Azt mondták, előtte megindítják a szülést és 1-2 óráig hagynak vajúdni, mert így legalább egy minimális szinten felkészítik a pici babát arra hogy hamarosan meg fog születni. :)
Viszont nem világis hogy is fog ez zajlani. Hogy indítják be a szülést? Oxitocinnal? Mi van ha ezalatt az 1-2 óra alatt a baba beilleszkedim esetleg a szülőcsatornába? Ha ott van akkor már nem lehet császározni, nem? Mivel egyéb szervi bajok miatt nem szülhetek sajnos természetesen, ezért emiatt nagyon aggódok, nehogy baj legyen..
A doki nem sok mindent mondott, csak annyit hogy érezni fogom hol jár a baba és ő is tudja mikor kell majd műteni. Ezt tényleg lehet érezni, hogy hol jár a picúr?
Aki szült már így, elmesélné esetleg hogy is néz ki ez?
Bocsi ha kicsit butuskák a kérdések, de első baba lesz és sok bennem a para:(
Oxitocint kötnek be, hogy megindítsák a szülést. Mivel úgyis császár lesz a vége, biztosan folyamatosan fognak figyelni. (Egyébként sem biztos, hogy ennek hatására megindul) Nekem is indítottak 38. héten (magas vérnyomás miatt). Kb. 2 és fél óra után folyt el a magzatvíz és 3 órával később indultak a tolófájások. Csak sajna a picurkám nem fordította el a fejét és elég magasan is volt, úgyhogy császár lett belőle. Előtte UH, ahol látták, hogy esély sincs a spontán szülésre.
Egyébként én sem éreztem, hogy hol van. (Most 22 hónapos)
Ne aggódj, nem lesz semmi gond, figyelnek rád.
Nekem a 2.babám előtt pont egy évvel szültem császárral az elsőt. Elvileg a 2.-nak automatikusan császárral kellett volna születnie, de az én dokim velem akarta megjavítani a statisztikákat, úgyhogy 5 órát hagyott vajúdni előtte, mígnem saját belső vérzés miatt (elkezdett szétszakadni a méhem ) végül betolt.
Van abban ráció, hogy felkészítik a babát, de jó ha megbízható az orvosod, és a párod is melletted van az utolsó pillanatig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!