Lézeres szemműtét előtt vagy után jobb szülni?
Sajnos az előfordulhat, hogy a műtét után romlik a szem, ezt nem lehet semmivel sem kiküszöbölni. Ez ugyanúgy megtörténne akkor is ha nincs műtét. Ezért kell az, h pár évig ne romoljon a szem, és csak ezután csinálják meg a műtétet, mert így nagyobb az esély arra, hogy jó lesz, vagy hogy hosszabb távon jó lesz.
Én csak azt nem értem, hogy elvileg a műtét utáni fél év alatt meggyógyul a szem, és utána nincs akadálya a terhességnek, a hormon- és vízháztartás változás ekkor már nem befolyásolja a szem gyógyulását.
Szia! Nekem 2002-ben csinálták meg a PRK módszerrel. -11,5 és -9,5 volt a szemem. Alapból azt mondták, hogy csak 50%-osra garantálják mindkettőt. Ehelyett az egyik 125 a másik 92%-osra sikerült.
3 évvel ezelőtt, 2009 decemberében szültem, majd rá 2 évre, tavaly márciusban. Mindkét szemem romlott, nem kicsit. Most -1,75-ös és -2,5-ös.
Nem tudom, hogy milyen rossz a szemed most, ez az én estem.
Én mindenféleképpen azt javasolom, hogy szülés után kezeltesd a szemed. Terhesség és szülés alatt romolhat.
Mindenképpen utána.
1: ha volt szemműtéted, akkor több orvos nem kockáztat, azonnal császároz.
2: a terhességek alatt, a hormonok miatt romlik a szem. Nemrég mérettem be én is a szemeimet, mert muszáj volt szemüveg, ezt ott mondták, de mivel még szeretnénk babát, műtét szóba sem jöhet (hiszen magával a terhességgel együtt jár, hogy romlik a látásunk). Nagyon kellemetlen, mert amúgy is vakegér vagyok, de ez van :).
Egyéb betegségből adódóan nálam már így is 90%, hogy császár lesz, szemműtéttől függetlenül.
Igen engem is nagyon zavar, hogy szemüveg nélkül "vakegér" vagyok :)
De megfogadom a tanácsaitokat, és majd csak szülés után fogom megműttetni. Semmi értelme így kidobni 260-400 ezer Ft-ot, hogy esélyes a szem további romlása terhesség alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!