Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gyermekágyasok figyelem!...

Gyermekágyasok figyelem! Remélem szólt valaki ha más nem a védőnő, hogy feküdjetek néha hasra!?

Figyelt kérdés
Azért,hogy ami a méh elejében van vér távozni tudjon! Gyulladást okozhat!
2013. jan. 30. 15:55
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Igaz? :))))))
2013. jan. 30. 16:32
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy császáros kismamit megnéznék hogyan fekszik hasra...
2013. jan. 30. 16:38
 13/34 Golan Trevize ***** válasza:
100%
Majd a védőnő megmondja, hogy hogyan kell császár után hasra feküdni.
2013. jan. 30. 16:40
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Én sem hallottam,de ha tudtam volna róla sem ment volna a hasra fekvés,mivel császároztak.

De azért köszi a jószándékot.

2013. jan. 30. 17:10
 15/34 A kérdező kommentje:
Nem is hagyom magam de úgy tűnik már lekopott a nagyokos! :)
2013. jan. 30. 17:25
 16/34 anonim ***** válasza:
85%
Fütyülök a védőnő baromságára. Néhány kivételtől eltekintve olyan hülyék mint a s*gg.
2013. jan. 30. 17:32
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én tisztelem benned a jószándékot, de nem kell minden hülyeséget megenni, amit a védőnő mond:)

"mivel ki van tágulva előre tud "dőlni" a méh!" A méh szülés után kb. 15 cm, és minden nappal egyre inkább húzódik össze. Nem tud dőlni sehová, még akkor sem, amikor normál körteméretű, mert izmok tartják, és ha tudna elmozogni valamerre, az már méhsüllyedéssel járna, amit kezelni kell. De ha hagyjuk a tényeket, és csak józan paraszti észt használunk, akkor is értelemszerű, hogy ha nem tud mozogni körteméretben, akkor ha nagyobb, mégannyira se, hiszen a nagyobb jobban kitölti a teret, mint a kisebb.

Ha még a fizikai törvényszerűségeket is idevesszük, akkor az is teljesen tiszta, hogy ha hasra fekszel, akkor oldalirányban kellene távoznia a vérnek, ami nagyobb erőfeszítés, mintha pl. állsz, és a gravitáció segíti -hiszen a méhösszehúzódással a gravitáció irányába áramlik a vér - ha hason fekszel, akkor a hasad irányába, ha állsz, akkor meg a méhnyakon keresztül a külvilág irányába.

Mindent összegezve: ez butaság. A vér nem attól távozik jobban, ha hason fekszel:) A védőnőnek sem kell mindent elhinni. És ha neked hason jött ki, az még nem jelenti azt, hogy így jobban tisztultál. Hiszen nem tudhatod, hogy pl. állva nem kétszer olyan gyorsan jött volna ki az a mennyiség, amim hason kijött. Vissza nem lehet tölteni, hogy mindkét variációt megvizsgálhassuk.

Inkább kezeld kis fenntartással a védőnőd hozzászólásait.

2013. jan. 30. 17:34
 18/34 anonim ***** válasza:
75%
Gondolkozz kicsit, mielőtt kiírsz butaságokat és akkor nem fognak a "nagyokosok" bántani Téged.
2013. jan. 30. 17:52
 19/34 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező, öreganyád szerinted azzal töltötte a gyermekágyi szakaszt, hogy hasalgatott? Szülés után 2 nappal már ment ki dolgozni a határba. És valahogy csak megmaradt mégis...
2013. jan. 30. 17:59
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

méh eleje :D :D

nagyon aranyos vagy tényleg, de szerintem válassz másik védőnőt.. :)

2013. jan. 30. 18:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!