Mikor tudattátok másokkal, hogy megszületett a babátok? Milyen formában és mikor? Családtagokkal, munkatásakkal, barátokkal?
"a szűkebb, család, baráti kör, munkatársak szinte napi kapcsolatban vannak veled"
Munkatárs? Nem jellemző:)
"Facebookom sincs." - hát ez így em fog menni! Muszáj csináltatnod, már csak a baba miatt is :-)
Viccet félretéve: manapság tényleg így megy ez a gyakorlatban. Én meg is fogadtam, h az én babám nem lesz facebook-bébi, és ehhez tartom is magam. Csak az tudja, h babát várok, akinek személyesen elmondtam, nem tapétáztam ki az üzenőfalam az uh felvételekkel és a babát se fogom agyonfotózni. a saját életem se ott élem, hát még a gyerekét...
Nálatok marad a teló. A távoli ismerősöknél akkor meg ezek szerint nem is olyan fontos, h megtudják, nem?
Munkatársak esetében: én azt gondolnám, h akivel olyan viszonyban vagyok, az tőlem megtudja nem sokkal a szülés után, akivel nem (mint nálad mindenki) annál meg nem is töröm rajta a fejem, h megtudja-e egyáltalán, mert oly mindegy.
Szűkebb család kapott sms-t még a 2 órás megfigyelés alatt.
Most egy direkt erre az alkalomra írt verssel fogom jelezni a születést :-)
"Kicsi vagyok,kusza hajam,szőrös hátam,s nincs fogam. Társamat még nem keresem,mivel még csak most születtem,de szívesen fogadom,ki meglátogat engem! Puszi:..."
Este indult meg a szülés, késő volt már, nem akartam az öregeknek álmatlan éjszakát, nem szóltunk. Elég volt hogy nekem nehéz éjjelem volt :) Reggelre született meg a kisfiam, amikor magamhoz tértem, azzal hívtam fel anyukámat hogy "anya, te hogy bírtad ezt háromszor végigcsinálni???" - egyből tudta hogy megszültem :) Apukámat is felhívtam, neki is telefonon mondtam el. Anyósom már nem él, apósomat a párom hívta fel. A többieknek (távolabbi családtagok, barátok) SMS-t küldtünk még délelőtt, és délután amikor volt időm 1-2 közelebbi barátot felhívtam hogy élő szóban is beszámoljak.
A munkahelyemen van egy belső oldal ahova a mindenféle híreket teszik fel, többek között ha valakinek babája születik, az is ott szokták közhírré tenni. A HR-es csaj felrakta még aznap a hírt.
Császár után, mikor visszavittek a kórterembe és párom bejöhetett, ő küldött egyen sms-t a telómról, akinek mondtam, előtte anyumat hívtam fel, ennyi (senkinek nem mondtuk mikor lesz, kolleganőim tudták, mivel kórházban dolgozok...), anyum sejtette, mert előző nap befektettek, de titkoltam:)
A válasz sms-eket kiírtam, olyan jó olvasgatni néha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!