Fogadott dokival kapcsolatosan hogy is van?
Szia!
Szerintem attól is függ, hol kérdezed meg.
Ha a magánrendelőjében akkor ott a szülésért kért pénzt is megemlítheted.
Magánrendelőben fix tarifa van a vizsgálatokért!
Ha kórházba akkor nem kötelező megkérdezned és ott nem kérhet tőled pénzt, csak rajtad múlik csúsztatsz- e a zsebébe vagy sem!!!!
Én nem kérdeztem meg és nem is fogom! Szép is lenne ha Ő mondaná meg, hogy mennyi hálapénzt adjak neki.
A hálapénzt azt azért adják, mert így köszönik meg neki.
Persze aki teheti adjon csak nyugodtan!
Azt kérdezd meg, hogy végig kísérne-e a terhességedet, vagy valami ilyesmit!
Kedves Második!
Ha a dokidhoz ha a kórházba jársz és azt szeretnéd hogy ott legyen a szülésnél akkor igen is felkel kérned és az azzal jár hogy megkérdezed mennyiért vállalja max azt mondja hogy magukra bízom.
De ha ő épp nem ügyeletes akkor neki be kell menni a munkaidőn kívül van veled stb...
Megkérdezhetem mennyi szánsz a dokinak?
Sokan nem kérdezik meg, mert vagy nem merik vagy tartanak a nagy összegtől!
Tudom, mivel múlthéten voltam orvosnál és más kismamát is megkérdeztem, ezt a választ adták.
Én azt gondolom, ha a doki megmondja, hogy mennyit kér és ezt nem a magánrendelőjében teszi akkor igen is adjon róla számlát. Vannak olyan emberek akik szeretnének fogadni dokit, de azért nem 100 ezerért, mert nincs rá keretük.
Úgy van ahogy a 3. válaszoló írja. Ne keverjük össze a hálapénzt a fogadott orvos tarifájával.
Ha magánrendelésre jársz akkor minden vizsgálat után fizetsz + a szülés. Ha a doki nem mond fix összeget, akkor valóban a magánrendelésen fizetett vizsgálati díj tízszeresét szokás adni.
Ha nem magánba jársz, akkor te döntöd el, hogy a vizsgálatokért adsz-e neki pénzt vagy sem, de ebben az esetben is kérdezd meg, hogy vállalja-e a szülésed levezetését és mennyiért. Általában mondanak egy fix összeget, ha szerencsés vagy és mégsem, akkor te döntöd el mennyit adsz, de szerintem ez a ritkább eset, hiszen ilyenkor az orvos vállalja, hogy akár a szabadidejét feláldozva bármikor rendelkezésedre áll és érthető, hogy ennek árat szab. Ami számomra nem elfogadható, hogy feketén teszik ezt, számlaadás nélkül és, hogy gyakran akkor is elkérik ezt a megbeszélt összeget ha véletlenül épp a munkaidejükben, ügyeleti idejükben szülsz, ezért nem árt erre is rákérdezned, hogy ebben az esetben is a fix összeget kell-e fizetned, vagy amennyit gondolsz. Ez a hálapénz ami nem elvárható az orvos részéről, max. megköszönheti, hisz nem tett egyebet, mint a munkáját végezte a munkaidejében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!