Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rémesen érzem magam! Nem...

Rémesen érzem magam! Nem tudom felidézni, hogy az első szülésemnél milyenek voltak a fájásaim! Más is van így, vagy csak én vagyok ilyen esszement?

Figyelt kérdés
Csak arra a fájdalomra emlékszem, amikor egy vandál szülésznő nézte mag, hogy mennyire vagyok kitágulva. Miután ő elment, és egy másik vizsgált meg, akkor az már szinte egyáltalán nem fájt!! Tök hülyének érzem magam, amikor kérdezgetik, hogy félek-e mégegyszer átélni ugyanazt a fájdalmat!!
2009. aug. 31. 11:44
 1/7 A kérdező kommentje:
37+4 hetes vagyok, de a doki szerint már bármikor jöhet!
2009. aug. 31. 11:45
 2/7 anonim ***** válasza:
64%
Van egy hormon,ami gondoskodik arról hogy utána elfelejtsd a fájdalmat!Nyugi,nem vagy egyedül,én 3 hónap után már nem emlékszem a fájásokra.
2009. aug. 31. 12:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia.Nekem egy éves a kisfiam(pont ma:)),és én sem emlékszem a fájdalomra,csak arra,hogy fájt,de,hogy mennyire azt nem tudom felidézni,de én már rá pár órára sem tudtam volna elmagyarázni,ha kérdezték,fájt?Mondtam nagyon,de nem emlékszem rá.Szerintem ez így normális,ha másként lenne,senki nem szülne még egy-kettő-három babát:DKönnyű szülést neked.
2009. aug. 31. 12:26
 4/7 anonim ***** válasza:

az előttem szólónak,nagyon boldog szülinpot,és jó bulizást kívánok.:-))

Én valahogy nem felejtettem el milyen volt az első szülésem,pont ezért be is voltam rendesen rezelve.Pontosan tudtam mit várok,és azt is kaptam.nagyon irigylem azokat a nőket akik ezt képesek elfelejteni.Mert ha eltudnám felejteni talán lenne egy 3. baba is ami TALÁN lányka lenne,de igy tuti,hogy nem merek terhes lenni:-)pedig még a doki is mondta,hogy aki ilyen könnyen,és szépen szül annak 10-et kéne,én meg mondtam neki,hogy ugy varjon össze,hogy többet tuti nem szülök,szüljön az akinek még nincs.Ennek ellenére nem gondolok drasztikusan a szülésre,és nem kisért az emlék,de sajna emlékszem,és félek is.ugy hogy örülj,de ugyis csak a tolófájásokig örüsz,mert ott aztán tuti rá jössz,hogy á szóval ez ilyen volt akkor is és most is.könnyű szülést kívánok neked.

2009. aug. 31. 13:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én szenvedtem rendesen, 12 órát vajúdtam. Arra a bizonyos fájdalomra meg csak vissza tudok gondolni, meg az van előttem, hogy a férjem előtte már 4-5 másodperccel szorongatta a kezem, mert látta a fájdalommérőn, hogy jön a köv. fájás. Meg hogy piszokul fájt. De hogy micsoda? Meg pontosan hogyan?

Pedig mindez 3és fél hónapja volt, mégis "kiesett". Most ha terhes lennék, nem félnék a szüléstől , mert ez a fájdalom valahogy kitörlődött belőlem.

2009. aug. 31. 13:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 37+2 hetes vagyok a harmadik babámmal. Az első könnyű szülés volt, nem is maradt meg. a másodikkal 18 órát vajúdtam, rettenetesen nagy fájdalmaim voltak, nem akartam rendesen tágulni, a vége felé már halálfélelmem volt, a páromtól is elbúcsúztam, és üzenetet hagytam a családnak. Igaz a baba hozzám képest nagy volt, a tolási szakaszban éreztem, hogy képtelen leszek kitolni, mert mindig megakad, a doki kétszer vágott, így is eltört szülés közben a babám kulcscsontja, és a veséje is bevérzett. Hála az égnek mind a ketten jól vagyunk már, ma már 20 hónapos a kisfiam. Ennek ellenére nagyon szerettem volna még egyet, mert két fiam van, és szeretnék egy leányzót :)és kislányunk lesz :D. Voltunk bent a kórházban jóslófájásokkal, hát mit mondjak? A szüléstől rettegek és mégis várom már.Azt hiszem ez az élet rendje, vagy így vagyunk kódolva:)De azt már kijelentettem, hogy akkor lesz még egy gyerkőcünk, ha már a férfiak hordhatják ki :D

2009. aug. 31. 15:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Egy neves orvos azt mondta,a szülés akkora fájdalom,hogy az agy nem tudja feldolgozni,hanem kitöröli.Ez bizony igy van!
2009. aug. 31. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!