Második szülés után milyen tempóban épültetek fel szülés után? Az első szüléshez képest.
Az 1 terhességem egy álom volt,se rosszullétek,semmi panasz,a szülés a víz elfolyásától kezdve 2,5 ó alatt megvolt.Nagyon hamar felépültem,nem volt gond.
A másodikkal(aki most 6 hónapos lány,az 1 fiú)nehezebb volt a terhességem:4 hónap rosszullét és hányások után,végre elkezdtem élvezni a terhességem.A szülésem 3,5 alatt lezajlott,pikk-pakk.Viszont most nehezebb,hosszadalmasabb volt a felépülés.
Első szülés után 2 hétig fájt a gátsebem, hamar ment a felépülés.
Második után egy percig sem fájt a gátam, viszont 1 hétig ököl nagyságú alvadt vér darabok estek ki belőlem és valami iszonyatos fájdalmasak voltak az utófájások.
Ja igen!Az utófájások!...
Az másodiknál,valami elképesztöen tud fájni szoptatás közben,sírva szoptattam,annyira fájt.De minnél gyakrabban szoptatsz,annál hamarabb regenerálódik a méhed,a szervezeted.Azért fajdalmas,mert minden húzódik vissza,áll a helyére
Az első terhességgel 22 kgt híztam hamar rendeb jöttem, de a szoptatás niatt voltak nehéz napjaim, rengeteg tejem volt elszúrtam a túl sok fejéssel nagyon lassan állt be a kereslet-kínálat. Az intimitás nagyon nehezen jött vissza az életünkbe a párommal, terhesség alatt ő nem akarta utána meg én nem. A sülyom fél év alatt kevesebb lett mint előtte. A szülés maga 8 óra természetes.
A második szûlés csak11kg pluszzal, de nehéz volt a végén a nagytesó miatt, túlhordtam indítottak, majd 1,5 órás villámszülés lett belőle oxitocin miatt. A szoptatásnál ugyanúgy sok tejem volt, de most ügyesebb voltam, viszont a kisfiam hasfájós volt vérszegény így emiatt szenvedtük meg ezt az időszakot. 32hétig nagyon aktívak voltunk apával, utána szünet a szülés után kb 2 hónappal lendültûnk bele újra. Most a súlyom makacsul ragaszkodik, kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködő lettem, ami miatt most úgy érzem jobban szenvedek. 15hónapos a fiam, kezdenek érdekelni a régi dolgaim, néha eljárnék erre arra, de a súlyom nagyon frusztrál.
Engem is az utófájásokkal riogattak (persze nem mondom hogy nem ez az általános) de nekem minden szempontból sokkal sokkal könnyebb volt a második szülésem utána felépülés. Épp ezért is szerintem mert egyrészt tudtam mi lesz, 2. jobban felkészültem, 3. ott volt a 2 éves nagyobbam aki 100%ban engem igényelt, nem hagyhattam el magam, segítségem nem volt csak a férjem munka után.
4. a másodikkal egy percet se aggódtam semmin, szoptattam mikor úgy gondoltam én is meg a baba is, nem méricskéltem, nem aggódtam, mérni is 4 hetesen vittem először.
Sokkal könnyebb volt.
ja és gátmetszés, a második babám nagyon gyorsan jött és 4350 gramm volt és 60 centi szóval gátmetszést sem úsztam meg és belső varratom is volt mégis 2 órával szülés után törökülésben szoptattam az ágyon és itthon is pár nap alatt jöttem mentem nem is fájt inkább csak húzódott.
Ezt a kérdést én is kiírhattam volna mert engem is ez a téma foglalkoztat.
Kedves Kérdező!
Én is így vagyok vele,hogy az első terhesség egy álom volt most ez a 2.-ik elég "nyögvenyeős"
Nincs úgy különössebb bajom,nem is voltak rosszulléteim hanem a 2,5 évesem egy örökmozgó és hát finoman szólva is teljesen leszívja az energiám.Ráadásul úgy hogy akkora bazi nagy a hasam(baba normális méretű viszont sok a magzatvízem),hogy már szanaszét repedt a bőröm a hasamon(elsőnél 1-2 halvány csík lett)
Az első szülésem császárral végződött,viszonylag hamar felépültem viszont nagyon kialvatlan,fáradt voltam és ha ebbe belegondolok,hogy nem alhatok a babámmal mondjuk délelőtt mert hát itt van a anagyobb akivel foglalkozni kel hát nemtudom..de úgy vagyok vele,hogy más is túlélte valahogy illetve szerencsére Apa is nagymamák is betudnak segíteni.
Egyszóval bízok benne hogy a másodiknál nem leszek annyira padlón fáradságilag.
Kitartást,könnyű szülést,gyors felépülést kívánok neked!
Üdv: 2,5 éves,38 hetes pocaklakó anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!