Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kórházba szülésnél milyen...

Kórházba szülésnél milyen okmányokat kell vinni?

Figyelt kérdés

Taj kártya, személyi, lakcímigazoló kártya.

A házassági anyakönyvi kivonat nem lehet 3 hónapnál régebbi vagy hogy van ez? Mi nyáron esküdtünk és amit akkor kaptunk az már nem is jó? Mennyi a kiváltása ennek? Díjköteles?

Köszönöm a segítségetek.

2013. jan. 6. 18:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Amiket írtál+terhes kiskönyv+összes lelet. Nekünk Debrecenben nem kellett a házassági anyakönyvi kivonat.
2013. jan. 6. 18:34
 2/9 anonim ***** válasza:

NYugodtan viheted az eredetit.

A leleteket ne feledd otthon:)

2013. jan. 6. 18:58
 3/9 anonim ***** válasza:
Mi nem abban a városban házasodtunk, ahol szülni fogok, nekem az anyakönyvi hivatalban azt mondták, hogy 300 napnál nem régebbi kivonat kell. Mivel már 3 éve házasodtunk, így újat kellett kérni. Nálunk szülésfelkészítőn azt mondták, hogy kell vinni a kivonatot.
2013. jan. 6. 23:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is kellett a 300 napnál nem régebbi házassági. Férjem ment az önkormányzathoz, ahol esküdtünk, ott adtak ingyen.
2013. jan. 7. 14:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Taj, fényképes ig, lakcím kártya, terheskiskönyv, labor eredmények:HBsAg,vércsoport, Wassermann, hüvelyváladék (36.hét környékén levett)

Anyakönyvezéshez:Házassági anyakönyvi kiv., vagy fénymásolata (már nem kell a 300napnál nem régebbi). Külföldi házasság esetén a fordítás.

2013. jan. 7. 14:37
 6/9 anonim ***** válasza:
(Bocsi mindenkitől, elütöttem! lakcímkártya, terhes kiskönyv.)
2013. jan. 7. 14:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Mióta nem kell a 300 napnál nem régebbi? Mi még egy hónapja sincs, hogy kikértük, akkor mondták nekünk az anyakönyvi hivatalban...Azóta változás lett volna?

3.válaszoló vagyok

2013. jan. 7. 16:07
 8/9 anonim ***** válasza:

A 300napnál nem régebbi, a gyorsasághoz kell (papírral kb 5 munkanap, nélküle 3 hét amikor elkezdhetitek az ügyintézést), egyéb esetben (kapaszkodjatok meg 2011óta) nem kellene kérni. Tehát akinek gyorsan kell az egyszeri anyasági, családipótlék, tgyás..stb annak érdemes kikérnie.

Csak sokkal könnyebb bekérni a kórházi dolgozónak, mint minden egyes anyukánál beütni a gépbe az adatokat és hivatalból lekérni az információkat. Hiszen papírmunkából van nekik bőven..

De a legegyszerűbb, ha felhívod a saját kórházadat, és megkérdezed, hogy náluk pontosan hogy is van.

2013. jan. 8. 08:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Én kérdeztem, hogy mióta nem kell a 300 napnál nem régebbi.

Azért ez durva. Nekünk a kórházban mondták, hogy kell az kivonat, és amikor kikértük a hivatalban, akkor mondták, hogy 300 napnál nem régebbi kell...tehát az anyakönyvi hivatalban sem valami tájékozott emberek ülnek akkor..Mindenesetre én is köszönöm az infot, bár már megvan a kivonatunk :)

2013. jan. 8. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!