Kórházba szülésnél milyen okmányokat kell vinni?
Taj kártya, személyi, lakcímigazoló kártya.
A házassági anyakönyvi kivonat nem lehet 3 hónapnál régebbi vagy hogy van ez? Mi nyáron esküdtünk és amit akkor kaptunk az már nem is jó? Mennyi a kiváltása ennek? Díjköteles?
Köszönöm a segítségetek.
NYugodtan viheted az eredetit.
A leleteket ne feledd otthon:)
Taj, fényképes ig, lakcím kártya, terheskiskönyv, labor eredmények:HBsAg,vércsoport, Wassermann, hüvelyváladék (36.hét környékén levett)
Anyakönyvezéshez:Házassági anyakönyvi kiv., vagy fénymásolata (már nem kell a 300napnál nem régebbi). Külföldi házasság esetén a fordítás.
Mióta nem kell a 300 napnál nem régebbi? Mi még egy hónapja sincs, hogy kikértük, akkor mondták nekünk az anyakönyvi hivatalban...Azóta változás lett volna?
3.válaszoló vagyok
A 300napnál nem régebbi, a gyorsasághoz kell (papírral kb 5 munkanap, nélküle 3 hét amikor elkezdhetitek az ügyintézést), egyéb esetben (kapaszkodjatok meg 2011óta) nem kellene kérni. Tehát akinek gyorsan kell az egyszeri anyasági, családipótlék, tgyás..stb annak érdemes kikérnie.
Csak sokkal könnyebb bekérni a kórházi dolgozónak, mint minden egyes anyukánál beütni a gépbe az adatokat és hivatalból lekérni az információkat. Hiszen papírmunkából van nekik bőven..
De a legegyszerűbb, ha felhívod a saját kórházadat, és megkérdezed, hogy náluk pontosan hogy is van.
Én kérdeztem, hogy mióta nem kell a 300 napnál nem régebbi.
Azért ez durva. Nekünk a kórházban mondták, hogy kell az kivonat, és amikor kikértük a hivatalban, akkor mondták, hogy 300 napnál nem régebbi kell...tehát az anyakönyvi hivatalban sem valami tájékozott emberek ülnek akkor..Mindenesetre én is köszönöm az infot, bár már megvan a kivonatunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!