Nem is tudom igazán megfogalmazni,hogy mit érzek. Nagyon örülök a babának, iszonyatosan vágytam rá és az egész terhességem szépen telt, nagyon vártam már.Most mégis olyan furcsán érzem magam, sokszor belém nyilall, hogy hogy tudom én ezt végigcsinálni? Elég erős vagyok-e ahhoz, hogy egész életemben gondoskodjak róla? Félek, hogy nem, néha annyira megrémít a gondolat, hogy görcsbe rándul a gyomrom, nehezen alszom és előfordul, hogy eluralkodik rajtam a levertség, miközben imádom, a szememet nem tudom levenni róla, nem tudok lazítani, kikapcsolni, állandó készenlétben vagyok ha már valami hangot kiad, egyből megyek oda hozzá.Más is érez hasonlót?Hogyan legyek úrrá a félelmeimen?
2012. dec. 12. 10:03
1/5 anonim válasza:
ha szülés utáni napokban vagy akkor babybluesnak hívják ezt az érzést, ha nem esetleg egy kis szülés utáni depresszió. Én is éreztem hasonlót, szerintem sok anyuka érez ilyet a kezdetekben. Az is lehet hogy most tudatosul benned hogy anyuka vagy és megijedtél, ezeket akár természetesnek is lehet mondani, de szerintem az a legjobb ha elmondod ezeket a párodnak vagy olyannak akiben megbízol, jó ezeket kibeszélni.
2012. dec. 12. 10:13
2/5 anonim válasza:
Én 2 hete szültem és nálam is volt ilyen érzés pár napig, amikor hazajöttünk a babával, minden nap sírtam valami miatt :), minden miatt félelmem volt, minden aggasztott, de aztán mindent megbeszéltem mindig a párommal, aki bíztatott és öntötte belém az önbizalmat, hogy igenis jól csinálom és azóta már minden rendben. Picurkám szépen fejlődik és minden nap új csodaként élem meg, hogy itt van végre velünk. Régóta vártunk rá.
Szóval fel a fejjel, jól csinálod, biztos vagyok benne így látatlanba is! :)
2012. dec. 12. 10:50
3/5 A kérdező kommentje:
Én is 2 hete szültem,minden nap könnyebb egy kicsit,de még mindig érzem.
2012. dec. 12. 11:13
4/5 anonim válasza:
Én 3 hónapja szültem,de az első 2-3 hétben én is így éreztem,sőt cifrábbak is eszembe jutottak,hogy én felesleges vagyok,sajnáltam a babám,hogy ilyen anyja van és bőgtem. :) elmúlt :) Neked is el fog múlni szerintem. Minden anyuka gondolja néha,hogy neki nem fog menni,pedig de :) én szedek néha sedatif pc-t s,ezt lehet szoptatás alatt is szedni,sokat használt nekem :)
2012. dec. 12. 12:42
5/5 anonim válasza:
NÁlam is volt ilyen- három gyermekem van, és mindháromnál előjött. Az elsőnél számítottam rá, mert mondták, hogy előfordulhat, de kb 2-3hét mulva megerősödtem, a második gyereknél már azt hittem ez kimarad- na ott majdnem depresszióba estem, azt sokkal rosszabb volt- nem tudom megmagyarázni, hogy miért. A harmadik gyereknél felkészültem, hogy kész világvége hangulatom lesz, és azt viszont szerencsére könnyen-gyorsan átvészeltem. Azt a nagyfiam- aki akkor volt 4éves- na ő vette nagyon nehezen....
De mára már mindannyian belerázódtunk a dolgokba.
Ezt a szülés utáni óriási nagy hormonváltozás hozza ki az emberből és teljsen természetes. EL fog mulni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!