Köszönöm a válaszokat:)
Én is így szültem tavaly júliusban.És érdekelne mások tapasztalata is.
Utolsó komment küldő:)
Mekkora volt a babád?Nehéz szülésed volt?
Én farosan nem szültem soha babát, de én magam farosan születtem 30 évvel ezelőtt.:-)
Nem örülök neki, hogy így születtem, mert nagy valószínűséggel ez okozta azt, hogy az egyik szemem elszállt teljesen és tompalátó lettem. Tudom, hogy erre nincs bizonyíték, hogy az okozta, de anyukám azt mondta, hogy annak idején a nőgyógyász, akinél születtem, azt mondta neki a szülés után, hogy a rövidlátás és a csípőficam nagyon gyakori a faros születésű gyerekeknél, ez utóbbit szerencsére megúsztam.
Én nem szerettem volna természetes úton szülni,de csak azért mert féltem,hogy valami probléma lehet a babával.Nekem végig faros volt a kislányom.Annyit olvastam erről,féltem,hogy oxigénhiányos lesz vagy bármi más,hisz nagyobb volt a kockázat.
Nem volt fogadott dokim,és ahol szültem nem volt protokoll ilyen esetben a császár.Megadták az esélyt a természetes szülésnek.És így utólag nagyon örülök.Hisz minden vágyam volt,hogy természetes úton szülhessek.Csak a kincsem egészsége és épsége miatt ragaszkodtam a császárhoz.
Július 2.ára voltam kiírva.Baba sehol.....
3.án befektetek.7.é-ig kaptunk haladékot aztán indítják.
7.-én reggel fél6 kor besétáltam a szülőszobára.Oxitocinnal indították a szülést.Burkot nem repesztettek,nehogy a baba lábai így előresodródjanak a vízzel.Fél órás minimális fájdalommal hirtelen gyors tágulással megszületett a kislányom 14:15 kor.3710grammal és 59cm-vel:)Makk egészségesen.
Ritka szerencsének érzem azóta is magunkat.Nagy baba is és egészséges is,én is jól voltam fájdalmam sem volt.....
Azóta is nagyon érdekel ez a téma,és szeretem olvasni mások tapasztalatait.
Neked nehéz volt a szülés?
Nekem sem volt nehéz szülésem, nagyon szépen, rendben ment minden, azt azért nem mondom, hogy nem fájt, de gondolom, hogy ahol fejjel jön előre a babus, az is fáj :-)
Az én kislányom is végig faros volt, nekem volt fogadott orvosom és megbeszéltük, hogy mivel nem tűnik túl nagynak a baba és ha jól megy a tágulás, akkor jöhet természetes úton. És így is lett. Annyi történt, hogy a szülés közbeni nyomás, erőlködés hatására neki a popsija lett tiszta lila, és egy nagyon picit sebes lett a nunija, de mire hazajöttünk a kórházból (3 nap) már nem látszott semmi. Én nem beszélnék rá senkit, hogy vállalja be a faros szülést, viszont nagyon örülök, hogy nekünk sikerült. Ez köszönhető az ügyes kislányunknak, a jó dokinak, apukának, aki végig biztatott, hogy meg tudom szülni így is a gyerekünket és hát nekem is, mert bíztam magunkban. Nálad első baba volt?
Igen,nekünk is első baba volt:)
Amúgy a mi kislányunknak is a kis puncija nagyon lila volt és megvolt dagadva az erőlködés miatt,hisz ők azzal törik a az utat maguknak meg a popsival.
Rendesen időre jött a kis leányzó nálatok?
Manapság ez nem jellemző. Régen még természetes volt, és a farfekvést nem tartották rendellenesnek. Manapság már annak tartják.
És a felnövekvő orvos generáció már csak könyvekben olvassa, hogy hogyan kell levezetni, mert nincs módjuk arra, hogy élőben is lássák.
És így megfelelő rutinnal rendelkező szakember nélkül meg sem kísérlik.
Ugyanis veszélyes. Méghozzá azért, mert a babának a koponyája a legnagyobb olyan része, ami viszonylag keveset tud összébb nyomódni. Hiába szélesebb a válla, az képlékenyebb. És nem lehet előre megítélni, hogy kifér-e a baba feje vagy sem. Ha kint van már a teste, de a feje elakad, akkor pedig nagy gáz van. Ugyanis onnantól kezdve nem lehet mit tenni. Nem lehet megszülni, és császárt sem lehet már akkor csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!