Jóslófájás és fájás észrevétele?
Nem, ez nem az.
A nyilallás attól van, hogy a baba megnyom egy ideget, és mivel a hüvelynél sok az idegvégződés, oda sugárzik.
A jósló fájásnál és a rendes fájásnál is keményedik közben a has.
A jóslónál van, hogy csak a has alja lesz kemény, de lehet, hogy az egész.
Szülési fájásnál az egész has kemény, mintha vákuummal beszippantanák, és úgy néz ki, mint egy "kocka".
A jósló olyan is lehet, hogy viszonylag kemény az egész hasad, de nem fáj.
Szüléskor fáj a keményedés, változó kinél mennyire. De általában elég erősen.
A jóslók rendszertelen időközönként jönnek, a szülési fájások pontosan berendeződnek percekre.
A jóslót és a szülésit úgy tudod megkülönböztetni, hogy zuhanyzásra a jósló elmúlik, a szülési erősödik, ill. rendszeressé válik.
Nekem egyébként nem is fájt, mikor megindult a szülés, hanem szabályos időközönként keményedett a hasam (zuhanytól 8 percesre állt be, a kocsiban fél óra múlva 5 perces lett a keményedés). Már a 17. héttől volt keményedésem, mégis ez más volt, tudtam, hogy szülni fogok. Csodás dolog, hihetetlen, de tudni fogod, ha itt az idő.
Ezt sajnos senki meg nem mondja Neked.
Az elvi lehetősége megvan. :o)
40+6 hetesen szültem. Soha 1 jóslóm. soha 1 keményedésem nem volt, csak ez a nyilallás, mint Neked.
Nyugi, észre fogod venni! Az igazi fájás rendszeresen jelentkezik, a jósló rendszertelen, ja és meleg vizes zuhany/fürdő hatására elmúlik (ezt csak olvastam, nem tapasztalat).
Azt mondják ez a nyilallás attól is lehet, hogy a baba feje már beilleszkedett, nyomja az idegeket, és picit "tágítja" magának a helyet, bár én ebből nem sok mindent tapasztaltam, mert a Kisfiam farfekvéses volt.
Jósló fájásaim voltak rendesen a terhesség alatt, de az igaziak is ugyanolyanok voltak. Egész délután furcsán éreztem magam, de iszonyú meleg volt, így gondoltam biztos az lehet a baj. Este már 20 percenként voltak fájások, nem túl erősek, pont, mint a jóslók. Szülésznőm is javasolta a meleg zuhanyt, nem is jött a következő fájás a 20. percnél, de a 40.-nél igen, úgyhogy végülis csak kimaradt egy fájás, és itt gondoltam, hogy ez már szülés lesz. 37+2-re született a Kisfiam, a farfekvés miatt császárral, nem volt semmi gond, nem került koraszülött osztályra, mivel már a 36 hetet betöltötte és a súlya is megfelelő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!