Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Jóslófájás és fájás észrevétele?

Jóslófájás és fájás észrevétele?

Figyelt kérdés
Tudom h. ostoba a kérdés, de nem tudom h. ezek e a jóslófájások. Nekem mensi alatt nem volt gondom, görcs vagy ilyenek. Mostanába gyakran érzek olyat, h. alul a hüvely környékén megfájdul, belenyilal. Ezek jóslók vagy ahhoz gyenge. Egyébként majd a jóslót ill. a fájások is alul kell érezni? A jóslók mennyire fájdalmasak, mert olvastam minden félét? Ha jól emlékszem a jósló elmúlik pl. ha megyek, ha fájásról van szó, akkor az nem múlik el. Bocs a sok ostoba kérédsért, de első baba, és nem vagyok biztos ezekben a dolgokban. 37. hetet kezdem, attól félek h. nem fogom észre venni h. "na ez a jel, az h. már szülni kell menni" Köszi a válaszokat.
2012. dec. 8. 19:45
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem, ez nem az.

A nyilallás attól van, hogy a baba megnyom egy ideget, és mivel a hüvelynél sok az idegvégződés, oda sugárzik.

A jósló fájásnál és a rendes fájásnál is keményedik közben a has.

A jóslónál van, hogy csak a has alja lesz kemény, de lehet, hogy az egész.

Szülési fájásnál az egész has kemény, mintha vákuummal beszippantanák, és úgy néz ki, mint egy "kocka".

A jósló olyan is lehet, hogy viszonylag kemény az egész hasad, de nem fáj.

Szüléskor fáj a keményedés, változó kinél mennyire. De általában elég erősen.

A jóslók rendszertelen időközönként jönnek, a szülési fájások pontosan berendeződnek percekre.

2012. dec. 8. 20:02
 2/8 anonim ***** válasza:

A jóslót és a szülésit úgy tudod megkülönböztetni, hogy zuhanyzásra a jósló elmúlik, a szülési erősödik, ill. rendszeressé válik.

Nekem egyébként nem is fájt, mikor megindult a szülés, hanem szabályos időközönként keményedett a hasam (zuhanytól 8 percesre állt be, a kocsiban fél óra múlva 5 perces lett a keményedés). Már a 17. héttől volt keményedésem, mégis ez más volt, tudtam, hogy szülni fogok. Csodás dolog, hihetetlen, de tudni fogod, ha itt az idő.

2012. dec. 8. 21:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Attól szerintetek születhet előbb h. semmit nem érzek, mert ezek szerint még josló fájásaim sincsenek. Úgy szeretném ha előbb jönni, mint jan.
2012. dec. 9. 16:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Ezt sajnos senki meg nem mondja Neked.

Az elvi lehetősége megvan. :o)

2012. dec. 9. 16:43
 5/8 anonim ***** válasza:

40+6 hetesen szültem. Soha 1 jóslóm. soha 1 keményedésem nem volt, csak ez a nyilallás, mint Neked.

Nyugi, észre fogod venni! Az igazi fájás rendszeresen jelentkezik, a jósló rendszertelen, ja és meleg vizes zuhany/fürdő hatására elmúlik (ezt csak olvastam, nem tapasztalat).

2012. dec. 9. 16:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Ne akard hogy elöbb jöjön vagy a PIC osztályon akarod látni ?
2012. dec. 10. 08:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Azt mondják ez a nyilallás attól is lehet, hogy a baba feje már beilleszkedett, nyomja az idegeket, és picit "tágítja" magának a helyet, bár én ebből nem sok mindent tapasztaltam, mert a Kisfiam farfekvéses volt.

Jósló fájásaim voltak rendesen a terhesség alatt, de az igaziak is ugyanolyanok voltak. Egész délután furcsán éreztem magam, de iszonyú meleg volt, így gondoltam biztos az lehet a baj. Este már 20 percenként voltak fájások, nem túl erősek, pont, mint a jóslók. Szülésznőm is javasolta a meleg zuhanyt, nem is jött a következő fájás a 20. percnél, de a 40.-nél igen, úgyhogy végülis csak kimaradt egy fájás, és itt gondoltam, hogy ez már szülés lesz. 37+2-re született a Kisfiam, a farfekvés miatt császárral, nem volt semmi gond, nem került koraszülött osztályra, mivel már a 36 hetet betöltötte és a súlya is megfelelő volt.

2012. dec. 10. 09:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, a feje jó helyen van, 36. heti UH 3190 volt a becsült súlya, szóval ha a héten születne, 37. hét, nem kerülne a koraszülött osztályra. A doki mondta h. innentől kezdve már szülésről beszélünk. Azt mondta tankönybe illő méretei vannak. Nekem csak a nyilalás van, valószínű a feje miatt. Már nagyon szeretnénk látni, és én mindig csak annyit mondok neki h. akkor születik amikor akar. Ő tudja.
2012. dec. 10. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!