Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült a 34. héten? Minden...

Szült a 34. héten? Minden rendben a babával? Meddig kellett kórházban maradni?

Figyelt kérdés
2009. aug. 17. 08:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyik rokonom szült a 34.héten. Minden rendben a babákkal, de majdnem egy hónapig voltak kórházban, inkubátorban. Lélegeztetőn is voltak és szondázták őket. Az anyuka az 5.napon hazajöhetett és utána lóti-futi a kórházba 3 óránként.

Persze nem akarlak megijeszteni, itt ikerbabákról volt szó, kis súllyal. Egyes baba valószínűleg nagyobb súllyal születik és hamarabb kikerülhet!

Szemvizsgálatra kellett többször vinni a piciket, de úgy néz ki, egészségesek!

Remélem segítettem!

2009. aug. 17. 08:31
 2/2 anonim ***** válasza:

Én 2006-ban szültem 34hétre a fiamat a soproni kórházban.

Koraszülött osztályra került,inkubátorba tették (2410gr,46cm 7-9 apgar)

Végig a koraszülöttön volt,onnan vittük haza 12 nappal a születése után.

Koraszülöttségére "hivatkozva" Voltak mozgásbeli lemaradások.(valaki szerint lusta volt,nagy baba)

10alkalom gyógytorna után megtanult minden mozgás formát,és szépen forgott,mászott,ült,állt,ment.

31hónaposan korai fejlesztőbe vittük ,mert nem akart,vagy nem tudott beszélni,nagyjából 10 szó volt a szókincse.

5hónapig jártunk oda,azóta le sem lehet lőni,folyamatosan dumál.Fantasztikus szövege van.Áprilisban töltötte a 3 évet,azóta ovis,nappalra szobatiszta.Éjjelre kell még neki pelus,de 1-2x már volt,hogy száraz maradt.

Nagyjából ennyi.Szerencsére nem volt oxigén-hiányos állapot,ami gondolom megnehezíthette volna a fejlődését.Nálunk nem lett nagyobb gond abból,hogy korábban született.

2009. aug. 17. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!