Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tgyás, Gyed kérdés. Mire...

Tgyás, Gyed kérdés. Mire lennék jogosult ha?

Figyelt kérdés

Jelenleg Gyeden vagyok.A 2. gyerek nem születik meg a Gyed lejártáig,de utána 2-3 hónapon belül igen.

Milyen lehetőségeim vannak?Mikre leszek jogosult?Miből számolják a juttatásokat?A jelenlegi bejelentett béremből,hiába nem dolgozom a gyed miatt?

A kérdés egyenlőre elméleti,sajnos nincs lehetőségem a gyed lejártáig szülni.

2012. nov. 22. 11:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ugyanígy vagyok. Most 16 hós a kislányom, tervezzük a második babát, de még nem jött össze. Tehát nem fog már megszületni a GYED alatt. Megkérdeztem a munkahelyemet, hogy járnék jobban: 1. babánál volt TGYÁS, majd GYED.Ha nem születik meg akkor vagy visszamegyek dolgozni, vagy GYES.De ha visszamegyek akár el is küldhetnek, míg otthon vagyok, addig nem, így GYES lesz. 2.babánál újra TGYÁS majd GYED. Ezek alapja a régi besorolási bér lesz, ami az első babánál volt.Többet csak akkor kapnánk ha visszamennénk dolgozni legalább 180 napot. Remélem értelmesen írtam.

2012. nov. 22. 12:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nekem 1 hónap múlva fog lejárni a gyedem, de már a második babával terhes vagyok. Ő áprilisba fog születni. Gyed után egyből megyek táppénzre a baba születéséig, így azt mondják, hogy jobban fogok járni, mintha kivettem volna a szabijaimat. Azok még jók lesznek majd. Igaz, hogy a táppénz kevesebb lesz, mint amennyit most kapok, de több, mint a gyes.
2012. nov. 22. 12:40
 3/7 szsuzs ***** válasza:
és vissza kell állományba venniük? úgy tudom, hogy 2 hétig a munkáltató fizeti a táppénzt, nem rughat ki az alatt?
2012. nov. 23. 10:45
 4/7 szsuzs ***** válasza:
egyébként én most a 2. babámmal vagyok itthon, amikor a tgyást számolták, a 3 évvel az előtti fizetésem volt az alap.
2012. nov. 23. 10:46
 5/7 anonim ***** válasza:

AMit a munkáltató fizet 2 hétig az nem táppénz, hanem betegszabadság, ami veszélyeztetett terhesség esetén nem jár.

Kérdező, a te helyzetedben így alakulnak az ellátások:

1. a tgyás alapja a minimálbér kétszerese, vagy ha a szerződés szerinti béred kevesebb volt, akkor az.

2. a gyed alapja ugyanez, a kedvezményszabály miatt:)

2012. nov. 23. 22:45
 6/7 A kérdező kommentje:
És ha időközben fizetésemelést kaptam?Akkor is a gyed előtti fizum lesz az alapja vagy a mostani?
2012. nov. 24. 20:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem, ha emelték a béredet, akkor az lesz a tgyás alapja, és így majd a gyedé is. (a maximuma is ugyanannyi mindkettőnek)
2012. nov. 24. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!