Tgyás, Gyed kérdés. Mire lennék jogosult ha?
Jelenleg Gyeden vagyok.A 2. gyerek nem születik meg a Gyed lejártáig,de utána 2-3 hónapon belül igen.
Milyen lehetőségeim vannak?Mikre leszek jogosult?Miből számolják a juttatásokat?A jelenlegi bejelentett béremből,hiába nem dolgozom a gyed miatt?
A kérdés egyenlőre elméleti,sajnos nincs lehetőségem a gyed lejártáig szülni.
Szia!
Én is ugyanígy vagyok. Most 16 hós a kislányom, tervezzük a második babát, de még nem jött össze. Tehát nem fog már megszületni a GYED alatt. Megkérdeztem a munkahelyemet, hogy járnék jobban: 1. babánál volt TGYÁS, majd GYED.Ha nem születik meg akkor vagy visszamegyek dolgozni, vagy GYES.De ha visszamegyek akár el is küldhetnek, míg otthon vagyok, addig nem, így GYES lesz. 2.babánál újra TGYÁS majd GYED. Ezek alapja a régi besorolási bér lesz, ami az első babánál volt.Többet csak akkor kapnánk ha visszamennénk dolgozni legalább 180 napot. Remélem értelmesen írtam.
AMit a munkáltató fizet 2 hétig az nem táppénz, hanem betegszabadság, ami veszélyeztetett terhesség esetén nem jár.
Kérdező, a te helyzetedben így alakulnak az ellátások:
1. a tgyás alapja a minimálbér kétszerese, vagy ha a szerződés szerinti béred kevesebb volt, akkor az.
2. a gyed alapja ugyanez, a kedvezményszabály miatt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!