Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha az első babám császárral...

Ha az első babám császárral született, a második pedig két éven belül fog születni, akkor választhatok, hogy sima szülést vagy császárt szeretnék-e, vagy az orvos dönt egyedül?

Figyelt kérdés
2012. nov. 8. 15:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Dokival kell megbeszélni, de a környezetemben azt tapasztaltam, hogy az anyuka biztonságát nézve császár a második is. A term. szülés a császár után kis kor külömbségnél teljesen felesleges kockázat.
2012. dec. 22. 13:25
 12/15 anonim ***** válasza:

2 év 7 hónap van a két fiam között. Én szerettem volna a másodikat spontán szülni, ha már az elsőt nem sikerült. 39. hétig húztam az orvosom beleegyezésével a szülést, de mivel nagyon elvékonyodott a heg, így 39+1 napon császárral született meg a 2. fiam is. Kicsit bánom azért, hogy még a szülési fájdalmakat sem sikerült megismernem, mert az 1. baba 36. héten sürgősségi császárral született, mert nem volt magzatvíz.

Egyébként szerintem nagy átlagban az orvosok nem nagyon akarják vállalni a 2. szülést hüvelyinek a császár után, mert több a rizikója. Bár az én dokim nem ilyen, ezért próbálhattam meg volna a normál szülést.

2012. dec. 22. 13:39
 13/15 anonim ***** válasza:
dokim támogatja a császár utáni természetes szülést, ha a heg bírja, ha a két gyerek között meg van a 2 év, ha fejvégű a baba, ha magától beindul a szülés stbstsb. Én erre gyúrok. Nálunk 1-2 héten fog múlni a két év. De a legfontosabb a baba egészsége, ha nem sikerül, hát nem sikerül.
2012. dec. 22. 14:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Okosat én sem tudok neked mondani. Áprilisra várjuk a 3.-at. A második császár volt. (Magzati szívhang... Mint neked...) Én szeretnék "simán" szülni, ha lehet, az első is "sima" volt, és sokkal jobb volt, mint a császár. De persze nem 'kötöm az db!ebet a karóhoz', inkább legyen rendben a pici is meg én is amennyire lehet. Szóval, ha császár, akkor császár.

Szerintem az én dokim alapesetben - ha nincs semmi komplikáció - a "sima" szülést fogja pártolni. Január elején szeretnék erről beszélni majd vele.

2012. dec. 23. 13:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb is hogy nem ismerted meg a szülési fájdalmakat én 36 órát szenvedtem szülési fájdalmakkal mikor az utolsó pillanatban eldőlt hogy császár :((((
2013. jan. 4. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!