Mi van akkor ha szüléskor nem érvényes a tb? Mennyit kell fizetni? Mert sajna már nem tudom elintézni,1hét alatt, és visszamenőleg is fizetni kéne, de azt nem tudom! El fognak rendesen látni?
Szia!
Szerintem is próbáld meg, hogy csak mostantól fizeted be.
Nekem olyan volt, hogy azt mondták, hogy visszamenőleg is be kell fizetnem, aztán egy másik helyen leb.sztak, hogy miért fizettem be, így most van náluk 35000 ft-m feleslegesen. Utána hónapokig a 35000-ből vonták a tb-met.
De, ha mindenáron ki akarják fizettetni veled, akkor is kevesebb lenne, mintha a szülést kellene kifizetned.
Gratulálok a babához! Könnyű szülést!
Ha lejelented magad az apehnál, hogy te ettől a naptól fizetni akarod, ott helyben nem is fognak adni csekket,hanem postán küldik a határozattal együtt, asszem egy évre előre csekkekel. Viszont általában 1-2-3 nap aig az apeh lejelenti az oep fele,hogy biztositott vagy, ez független attól,hogy rendezted e a csekket már vagy sem.
A hátralékot meg vagy észreveszik,és akkor arról is küldenek papírt,de semmiképp nem akkor mikor a mostanit intézed, vagy pl mint ahogy én jártam idén, járt volna vissza adóvisszatérités,de tb tartozás miatt nem kaptam egy fillért sem, levonták a tb tartozásomból. Azt tudom,hogy amint lejelentettem az apehnál,hogy fizetni akarom mostantól, onnantól fogva a 3.nap már élt a biztositottság, ezt a magyarorszaghu-n ellenőriztem a jogviszony érvényessége menüpont alatt. Viszont hogy ezt használni tudd, be kell menni az okmányirodába és véglegesiteni a regisztrációdat,és akkor sok mindent fogsz tudni elektronikusan is intézni, többek között pl az apeh felé lejelenteni hogy fizetni akarod a tb-d, vagy pl adóbevallást. Szólj ha segithetek, én idén intéztem ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!