A születési vagy életkezdési támogatást meg igényelhetem a 11. kerületi önkormányzattól a lentiek alapján vagy nem vagyok rá jogosult?
Az állandó lakcímem 11. kerületben van, viszont mióta terhes vagyok, azóta a 18-ban tartózkodom, ide jártam terhesgondozásra és a Jahn Ferenc kórházban fogok szülni.
A 11. kerületi önkormányzattól ettől függetlenül meg tudom igényelni ezt az egyszeri támogatást vagy csak abban az esetben, ha valóban a kerületben lakom? Kimennek az önkormányzattól ellenőrizni? Természetesen nem szeretném jogosulatlanul felvenni, viszont ha jár akkor szeretném kihasználni ezt a lehetőséget, mert ugye minden forintnak örül az ember lánya amit a babájára költhet.
ha állandó lakcímed vagy tartózkodási címed van a 11 kerben legalább 1 éve neked vagy az apukának, akkor jár.
én nyáron költöztem ide, az apuka itt lakott, de nem volt bejelentve.. ezért nekünk nem jár sajnos, telefonon beszéltem velük, az infóm friss :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!