Volt/van kismama hasonló helyzetben?
Az utolsó vérkép szerint alacsony lett a haemoglobin szintem. A dokim nem kommentálta, csak a védőnőm hívta fel rá a figyelmem. Azt mondta szedjek vasat, de gondolom ez nem úgy megy, hogy bemegyek a gyógyszertárba és kérek vastablettát
Ennek egyébként van valamiféle veszélye a szülésre nézve?
36 hetes km
Dettó!
Nekem nőgyógyász írta fel először a vasat,most pedig a háziorvos.Nagyon megijedtem,mert a kórházban a főorvos azt mondta,ha így folytatjuk vénásan kell adni,vagy vért kell adjanak nekem szülés után.Na ezt végképp nem szeretném.
Én szedem már a 30.héttől,a vasam több lett,de a hemoglobin még mindig kevés.Nem tudom hogyan lesz ez.
Neo-ferro-folgamma kb.1500ft volt,itt külföldön 11 euró!
Van különbség!
39 h
Én szedtem vasat, azt mondták fel kell tornázni az értéket a szülésig.
Nagyjából sikerült, de szüléskor sok vért veszítettem, hogy olyan szintre lement, amivel haza sem engedtek, úgyhogy végül kaptam vért.
Nekem a trombocitám nagyon alacsony. 109....a referencia tartomány pedig 150-től van.
Irtóra aggódom én is.
Szia!
Én végig vérszegény voltam, alacsony volt a hemoglobinom.
Doki többféle vasat is felírt, de mindegyiket kihánytam. Szóval nem szedtem tablettát, csak vas+c pezsgőtabit ittam, napi 1 szer. Ez arra volt jó, hogy szinten tartsa az alacsony hemoglobin szintem, és ne legyek még vérszegényebb.
Szülés utáni vérvételen is alacsony volt...de nem meglepő:)
A babámnak semmi baja nem lett.
Azt azért tudni kell, hogy terhesség során ugye felhígul a vér, ezért sokszor hamisan mutat vérszegénységet a vérvétel. Külföldön pl a 35-36. hét körül ajánlják a vérvételt. Én is szedtem vasat,sőt többet is naponta, mert alacsony volt a hemoglobin szint. Aztán a köv vérvételen nézettem vasat, a hemoglobin kicsit jobb volt, vasam meg nagyon magas, jóval a max felett.
Ha valamit elkezdesz szedni, akkor orvos tanácsára szedjed, kérdezd meg a szülészorvost, mert ha tényleg kell, akkor ő írja fel, vagy mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!