Miért úgy alakította természet, hogy fájdalmas legyen a szülés? Vajon milyen evolúciós fajfentartós dolog miatt jó ez a természetnek?
A vallásos válaszra. Van egy könyv: Gyermekszületés természetfeletti módon. Semmi misztikusra nem kell gondolni, klassz könyv, egy misszionárius pár írta. A csaj nem érzett fájdalmat - mégha hihetetlen is.
Éváról meg annyit, hogy igen, bűnbe esett, de aztán jött Jézus és megváltott a bűneink alól (ezt miért felejti el mindenki?:-) )És mostanság az is napvilágra került, hogy a Bibliában amit eddig fájdalomnak fordítottak az tul.képpen azt jelenti fáradtságos munkával. Hát ezen lehet elmélkedni.A könyv érdekes, tudom ajánlani - már annak aki hisz.
Egy kis tudományos magyarázat:
Azzal hogy az ember egyenesen jár,két lábon, a medencecsont beszűkült. A méh mérete is kicsi, a baba teljesen magatehetetlenül "fejletlenül" jön világra. Mivel kicsi a nyílás ezért természetes hogy fáj amikor a baba áthalad rajta,más oka nincs csak az evolúció. Ezért a legideálisabb négykézláb szülni, vagy guggolva ha teheted, úgy van a legtöbb helye a picinek.
Tudod a Biblia.. az Eredendő bűn :)
Gyakorlatilag Éva miatt szenvedünk, elvileg ő adta az almát :F
Aki a kétlábon járást írta annak igaza van bizonyos mértékig, mert tényleg könnyebb függőleges helyzetben szülni, mint fekve. De az, hogy könnyebb, nem jelenti azt, hogy úgy nem fáj. (Tapasztalat: végig állva vajúdtam,mert úgy volt jobb, bizony fájt. De feküdni a végén nagyon nem volt jó, csak az orvosoknak kényelmes.)
Szóval fáj úgy is, négykézláb is, csak a gát kevésbé feszül, a végén a baba könnyebben kibújik.
Arra, hogy mi is a szerepe a fájdalomnak, nem hizsem, hogy van természettudományos válasz. De a vallásos is érdekes (pedig hívő vagyok!), hiszen az állatoknak is fáj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!