Budapesten melyik kórházakban támogatják a Leboyer-féle szülési módszert?
Ez a háborítatlan szülés (ha jól tudom se erősebb hang, se erős fény ne érje a babát )nekem barátnőm részben így szült a Szent Istvánban a főorvosnál, választott szülésznővel, igazából annyi volt hogy gyenge fény volt meg ő is halkan próbált "szenvedni" de ezt így elképzelte előre és persze nem igazán ment neki (első baba). Rátették megszületés után csak utána vágták el a köldökzsinórt, a segítők nyilván nem kiabáltak (hisz nekik nem volt miért:))
De a varrásnál lámpát kapcsoltak persze meg elvitték ellátni az újszülöttet ugyanúgy mint más esetben.
Sajnos,valóban nem olcsó:(
Első terhességem 34.hetében-sajnos-elvetéltem,mint később kiderült,mert nem vették észre az inzulinrezisztenciámat.
Állami kórház volt,magánorvoshoz jártam,a telkis összeg kb.70%-t otthagytam..
Ezek után nem tudtam megbízni az állami ellátásban,arról,hogy félvárról vesznek,állandó fejetlenség,rohanás van mindenhol.
A Telkiben mindig mindent ezerszer elmagyaráztak,ha kellett éjjel 11kor hívhattam az orvost,szakmailag is hihetetlenül alaposak voltak.
Úgy döntöttük nem ezen fogunk spórolni,és nem bántuk meg.
Alig 3 évvel a 34.heti császármetszésem után,egészségesen,sima,gátvédelemmel jött világra a kislányom.
Sajnos,nem olcsó,ez tény:(
Szia, amit leírtál, én a szent imrében úgy szültem. Februárban született a babám 4kor kerültem a szülőszobára, még éppen világos volt- de erősen sötétedett, mire 6órára meglett a babám, full sötét volt kint, és a fejem mellett felett egy lámpa égett, ami a plafont világította meg- és mikor megszületett, (semmi beavatkozás nem volt) rögtön a hasamra rakták, egy melegíetett takarót is és simogatta a szülésznő és csak jópár perccel később vágták el a zsinórt. A szülésznő vágta el, mert apa nem akartak. :) Aztán jött a csecsemős nővér,és ott mellettünk fürdette meg meleg vízben a babát-felöltöztette, és bebugyolálta, majd apa kezébe nyomta, ő dajkálta, amig velem végzett a doki.(méglepény szülése, meg méh kitisztítás, átvizsgálás)
olyannyira gyér fény volt- hogy rendes fotót sem tudtunk csinálni az első meghitt pillanatokról mert vakuzni sem lehet a pici babákat... így minden fotó sötét lett. Miután már magunkra hagytak, akkor én kértem meg a férjemet, hogy kapcsolja fel a villanyt, hogy legyen már egy kép róla, amit majd a szüleink is látnak... :))
Utána megszoptattuk, szóval nyugi volt- nagyon szép emlék nekem is!! én ugy gondolom hogy háborítatlanul születhetett meg a kisfiam! és ez olyan jó érzéssel tölt el. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!