Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki azt állítja, hogy szülés...

Aki azt állítja, hogy szülés után a babának kötelező 72 órát a kórházban maradni, mégha az anya haza is megy, az honnan veszi ezt?

Figyelt kérdés
Egyre kíváncsibb vagyok.
2012. szept. 7. 09:43
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
76%
Nalunk is volt olyan, aki masnap hazament a babaval, bar allandoan a vedonot es a dokit hivta, hogy jo-e minden.
2012. szept. 7. 15:17
 12/31 anonim ***** válasza:
59%
pl Angliában haza lehet menni másnap (de más országokban is Europában). akkor ezek szerint ők felelőtlenek?
2012. szept. 7. 19:33
 13/31 anonim ***** válasza:
76%

Szia. En Angliaban szultem, egy penteki napon, es ha akartam ha nem bizony masnap hazakuldtek babaval egyutt. Nagyon nem orultem, de itt sajnos ez a szokas.

Nover vagyok/voltam Mo.-on es ez a protokoll. Ha jol emlekszem, 72 oras megfigyelesen van a baba, es csak azt kovetoen engedik haza.(sargulast figyelik, illetve segitenek a szoptatast megtanulni, bar ez korhazra valogatja, arrol mar nem is beszelve hogy az anyuka is pihenhet par napot)

Hidd el nem sok az a par nap, de mindenkepp jobb, hogy ha barmi adodik akkor ott az orvos, nover, akarki aki tud neked segiteni.

En orultem volna par napnak, mert nagyon nehez volt am, egy egy napos babaval otthon.

2012. szept. 7. 21:46
 14/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért tettem fel a kérdés, mert itt állandóan ezt írják. Viszont én annak idején előbb hazamentem a kórházból a babámmal együtt. Egyik ismerősöm is így tett. Egyikünk esetében sem került szóba az, hogy a babát benntartanák.

2012. szept. 8. 22:45
 15/31 A kérdező kommentje:
Mondjuk a kíváncsiságomat kielégítő válasz nem érkezett. :-(
2012. szept. 8. 22:47
 16/31 porcukormókus ***** válasza:
100%

Nem, nem kötelező bent maradni. Saját felelősségedre hazajöhetsz a kicsivel együtt, az már más kérdés, hogy okos döntés-e vagy sem.

Én nem jönnék el hamarabb, nem voltak rossz tapasztalataim, DE ha úgy látnám, hogy nem a megfelelő ellátást kapja a gyermekem, vagy egy másik kórházban jobb lenne neki valamiért, ember legyen a talpán, aki vissza tudna tartani..

2012. szept. 10. 12:02
 17/31 A kérdező kommentje:

Mivel annak idején egyetlen komment sem a kérdésre válaszolt, illetve megint elkezdtek oltani egy kérdezőt, hogy KÖTELEZŐ három napot bentmaradni szülés után a kórházban, úgy gondolom kiemelem.

Hangsúlyozom: nem arra vagyok kíváncsi kinek mi a véleménye arról, ha valaki 72 óra lejárta előtt távozik, hanem azt akarom tudni, honnan veszitek, hogy ez így van.

Azért kérdezem, mert annak idején én bőven nem vártam ki a 72 órát, előbb leléptem. Senki nem állt az utamba. Meg különben is a kórház személye nem hatóság, nem is értem valakinek hogy jut eszébe, hogy bárkit is kényszeríthetnek a maradásra...

2012. okt. 16. 19:27
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én csütörtöki napon szültem-délután fél 5 kor pontosan. Szombaton délelőtt távozni akartam, mert borzasztó volt benn(orvos a férjem, tehát biztonságban lettünk volna, mielőtt valaki felelőtlennek kiált ki).

A nőgyógyászom azt mondta, én mehetnék, már a záróm is kész, de a kisfiam nem a szülészethez tartozik, hanem az újszülött osztályhoz, és ők biztosan nem adják ki a zárójelentését 72 óránál hamarabb, tehát nem vihetem el. Hozzátette, hogy egyedül mehetek, ha nagyon akarok. Mondtam, hogy azt tuti nem, így beletörődtem, elvégre még egy napot ki lehet bírni.

2012. okt. 16. 21:01
 19/31 anonim ***** válasza:
2012. okt. 16. 21:21
 20/31 anonim ***** válasza:
73%

Ez a kérdés hülyeség.

Aki igazi anya, az nem hagyja ott a babáját a kórházban.

(normális esetben)

Nálam jobban nem utálja senki a kórházakat, kórházfóbiám van, de a gyerekemet eszem ágában nem lett volna otthagyni.

2012. okt. 16. 22:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!