Szegeden kell-e friss házassági anyakönyvi kivonat?
Elvileg jó az eredeti példány, én úgy tudom, hogy nem kell három hónapnál korábbi frisset kikérni. Nekem ezt egy tanfolyamon mondta egy védőnő.
36hkm
Igen, az utolsónak igaza van!
Pont tegnap kértem ki friss házasságit (mert a védőnőm szólt, hogy kell...), de az anyakönyvvezető mondta, hogy jó lett volna az eredeti is, függetlenül attól, hogy mikori. De gyorsítja a papírmunkájukat, ha viszel megaddal frisset, mert akkor nem nekik kell lekérni az adatokat. Így hamarabb lesznek kész a baba papírjai- már ha ez számít. (Ja; ingyen kiadták. Mondjuk ott kértem ki, ahol esküdtünk, lehet azért.)
Első vagyok!
Így igaz az eredeti anyakönyvi kivonat elég.
5 hete szültem, befektettek két nappal előtte. Akkor kérték tőlem a házasságit, azt mondta a nő, hogy vihetek fénymásolatot is, vagy az eredetit, akkor ő azt le fogja fénymásolni. Elvittem az eredetit, lefénymásolta és visszaadta. Nem kell hitelesített fénymásolat.
2 fiús
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!