Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen magas vérnyomás felett...

Milyen magas vérnyomás felett császároznak?

Figyelt kérdés

Rettentően félek az orvosoktól, a kórháztól és mindennel ami ezzel kapcsolatos. Ha megyek a védőnőhöz, és méri a vérnyomásom, mindig magas, szedek is rá gyógyszert, de mivel nekem az izgulástól magas, így mindig 150-160/100-at mér. Utána mérem itthon, akkor meg jó.

Ha beindul a szülés tudom, hogy olyan szinten parázni fogok, hogy tuti magas lesz. Akkor császároznak?

2012. aug. 6. 18:17
 1/5 anonim ***** válasza:
180 körül
2012. aug. 6. 19:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem!

Kapsz vérnyomáscsökkentőt,és ellenőrzik folyamatosan. Ha vérnyomáscsökkentő hat, nem császároznak. Én ugyanígy voltam. Szöléskor 180/90 volt a vérnyomásom. Simán szültem, 3 óra alatt, pedig fehérje is volt addigra a vizeletben. Egészséges lett a babám, és a saját lábamon mentem a gyerekágyas osztályra a szülőszobáról, a bőröndömet is úgy kapták ki a kezemből, mert én vittem:)

2012. aug. 6. 19:08
 3/5 anonim ***** válasza:
nem fognak emiatt megcsászározni.
2012. aug. 6. 22:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Emiatt még nem császároznak. Én is ilyen vagyok. Ha orvoshoz megyek, 160/90 a vérnyomásom, fáj a fejem, szédülök, otthon 100-110/70-75 és semmi bajom de ha már készülök a vizsgálatra akkor megy felfele...

Nekem első terhesség alatt is mérnem kellett otthon naponta 2* a vérnyomásomat és ezt csatolnom kellett a kiskönyvemhez, így tudták, hogy mi a helyzet.

Amikor szülni mentem, már vérnyomáscsökkentőt akartak adni (beérkezéskor 170-es vérnyomás, 90-es pulzus), de szerencsére mielőtt beadták volna, megint megmérték, akkor már csak 110 volt, így nem kaptam semmit.

Szülés közben volt, hogy felment megint (pl méhszáj vizsgálat alatt), de nem mertek semmit adni, mert utána meg néha lement 95-re és féltek, hogy gyógyszerrel még ez alá is esne.

A szülésznő megjegyezte, hogy nem vagyok egyszerű eset. :)) Most is vele fogok szülni, így ő már tudja, hogy nem kell azonnal bepánikolni, ha én 170-es vérnyomást produkálok. :)

Azóta kivizsgáltattam magam és minden tökéletes a szívemmel, keringésemmel csak nem szabad túl gyakran orvoshoz mennem. :)

2012. aug. 7. 08:32
 5/5 anonim ***** válasza:

tudják azért a dokik hogy mi az izgalom és mi nem. :)

mondjuk én toxémiás voltam. ödéma, veszélyes mértékű fehérje és tartósan gyógyszerek mellett 180-as vérnyomás. 32 hétre császároztak és folyamatosan gépen voltam mivel 200alá nem ment az őrzőben sem a vérnyomásom.

ha esetleg gyanakodnak akkor kapsz majd hortert, de ha szülés alatt lépne fel az tudják hogy izgalom, ha több lenne akkor kapsz gyógyszert, ha úgy látják hogy esetleg a magzatra káros a vérnoymás értéke akkor van császár. de ne aggódj, mindenki fél, én nekem 190volt a csázzsár közben is a vérnyomásom.

2012. aug. 8. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!