Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés, vagy "apamentes"?

Apás szülés, vagy "apamentes"?

Figyelt kérdés
Nem tudjuk eldönteni a férjemmel, hogy bent legyen-e a szülésnél. Ő is és én is sok érvet tudunk felsorakoztatni mellette, de ellene is. Ti hogy éltétek meg a szülést apával, vagy éppen apa nélkül, hogy döntöttetek ebben a kérdésben? Vagy magától értetődő volt?

2012. júl. 31. 18:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Elsőnél férjemmel voltam bent, hatalmas élmény volt neki, és sokat segített. Másodiknál nem ért oda, így anyósom jött be, ő is sokat segített. Nekem jó hogy volt bent vki!
2012. júl. 31. 21:43
 12/20 anonim ***** válasza:

Az elsőnél ott akart lenni és ott is volt,sokáig vajúdtam és nagyon jó volt,hogy végig fogta a kezem.

A másodiknál is ott akart lenni,de hajnalba indult be a dolog és röpke 1 óra alatt mire lányunkat letudta adni anyósnak már meglett a baba,jó lett volna ha ott van mellettem és nem a dokim fogja a kezem és lelkesít fájások alatt..

2012. júl. 31. 21:53
 13/20 anonim ***** válasza:
elsőnél a nővérem volt bent, most apuka jön. azt beszéltük meg, ameddig bírja, ott lesz, ha nem bírja kimegy
2012. júl. 31. 23:03
 14/20 anonim ***** válasza:
91%

Menjen be ,ha nem bírja menjen ki levegőzni, vagy csak úgy álljon hogy amennyit bír annyi jusson el hozzá. Még mindig cserélhet a mamával :) de szerintem végig bent lesz

Mienk apás szülés volt köldökzsinór elvágással :) csodás ,életre szóló élmény.

2012. júl. 31. 23:34
 15/20 Babeli Zurzavar ***** válasza:
100%

jajj ki ne hagyjatok! hihetetlen "csapatepito" ereje van a dolognak. en 19 orat vajudtam,o bent volt vegig,mantrazta nekem a "beszivbenntartkifuj"-t,alig allt a laban de kitartott,elvagta a koldokzsinort es eloszor o foghatta meg a fiat.

a babanak sem utolso szempont. vedononk meg a szules elott azzal vette ra a parom,hogy a baba amikor kibujik egy idegen vilagba csoppen ahol az elso ismeros hang az apukajae lesz. nehezen hittuk,hogy a kicsinek ez fel fog tunni de igy lett.mikor kicsusszant es felsirt, megkapta az apja,es ahogy azt a vedono javasolta kb 15centire tette az arcatol,es elkezdett beszelni hozza. egy perc sem telt bele es a kicsi csendesen pihegett a kezei kozott. ezutan adtak csak oda nekem. nem lattam ezt a jelenetet de ahogy a parom meseli,mar azert megerte. ez volt az o pillanatuk. ott valtak orok szovetsegesse...

2012. júl. 31. 23:42
 16/20 anonim ***** válasza:
Csak is apás ,szülés nekem nagyon nagy lelket öntött belém hogy ott volt mellettem,de eröltetni nem szabad ha ő úgy érzi hogy nem bírná akkor hívd édesanyukád vagy aki közel áll hozzád,de mindenképp jó hohy ha valaki van veled szerintem
2012. aug. 1. 06:27
 17/20 anonim ***** válasza:
A vajúdásnál és a szülés egy részénél is ott lesz. Nálunk van olyan lehetőség, hogy amikor már nem szép látvány a szülés, akkor intenek az apának, hogy menjen ki, aztán ha már kijött a baba, rendbetették az anyukát, akkor már mehet is vissza az apuka. Mi ezt választottuk. Nem azért, mert rosszul van a párom a vértől, hanem mert első baba és sok dolgot lehet hallani arról, hogy az apukák hogy élték meg a szülést. Így a biztosra megyünk :)
2012. aug. 1. 08:45
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Bent volt. Nagyon nehéz szülésem volt, biztos nem maradt volna bennem a pici akkor se ha nincs bent, de én mai napig azt mondom ha nem lett volna ott nem tudom, hogy csináltam volna végig. Rettentő nagy erőt adott nekem. Egyáltalán nem bántuk meg.
2012. aug. 1. 10:11
 19/20 anyács ***** válasza:
Nekem is bent volt a férjem, bár a szülés megindulásáig én hezitáltam a dolgokon. Végül bejött, és ez volt a lehető legjobb döntés. Nagyon sok erőt adott, és mégjobban megerősödött a kapcsolatunk! AZóta minden apukának csak ajánlani tudjuk, hogy menjen be!
2012. aug. 1. 14:53
 20/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én férjem is úgy gondolta, hogy megpróbálja, ha nem bírja, max. kimegy. Persze csak az arcom felé fordulva, nehogy rosszul legyen a vér látványától.

Ehhez képest: a végén már hangosan közvetítette a "lenti történéseket" (úgy kukucskált lefelé, hogy csak na, sőt fotózott is /így aztán vannak nem publikus képeink is/) :D

Két nap múlva pedig közölte, hogy milyen kár, hogy csak fényképezőgép és nem kamera volt nála... :D

Elég csúnyán néztem rá! :D

2012. aug. 3. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!