Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés előtt székrekedés?

Szülés előtt székrekedés?

Figyelt kérdés
Lehet butaságot kérdezek... Első babámat várom, már csak 1hetem van a kiírt időpontig. Pár napja székrekedésem van. Egészen idáig sima ügy volt. Most meg szenvedek. Normális ez? Vagy lehet vmi köze a szüléshez? Azt tudom, hogy szülés előtt inkább a hasmenés jellemző... Köszi a válaszokat!

2012. júl. 21. 09:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, normális-e, és hogy van-e köze a szüléshez, de nekem is ez volt, és iszonyú volt! Viszont a szülés után azonnal helyrejött.

Egy dologra figyelj: ha rendszeresen hasmenés-szerű görcsök kezdenek rád törni, amik kb. fél percig tartanak, majd elmúlnak, és 10, majd 5 percenként ismétlődnek, az nem a székrekedés miatt van, hanem az már a szülés! Nekem a magzatvíz elfolyásáig fel sem tűnt, hogy vajúdok, azt hittem, a sok különböző - hatástalan - hashajtó miatt görcsölök.

2012. júl. 21. 09:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

2 hete van székrekedésem. Most hétfőre vagyok kiírva. eddig nekem sem volt semmi bajom. De nekem semmi nem segített. Se a szilvalekvár, se a barack-joghurt kombó, se a szilva tejjel, se a levolac, semmi. :( A védőnő felírt Lepicolt (4000ért, hozzáteszem) és kiderült, hogy nem szedheti kismama. Nagyon boldog voltam. 2 napja voltam a dokinál és ő mondta, hogy Guttalax mehet. Na azóta jó minden... :o)

Szóval ha a szülés közvetlen jele lett volna nálam, akkor már babáznék. :(

Kitartás és könnyű, mihamarabbi szülést kívánok Neked! :)

2012. júl. 21. 10:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Hát már közeledik a vége. Hashajtót nem szeretnék bevenni, épp azért nem, mert nem tudnám megkülönböztetni a gyógyszer okozta görcsöket és a fájásokat. Úgyhogy ráálltam a dinnyére :)
2012. júl. 21. 10:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát jah. én is kihagytam volna a hashajtót, megértelek. de már fájt a hasam. Én is attól, féltem, hogy nem tudom majd megkülönböztetni a fájásokat. Reméljük neked segít más. Vagy tudod, mi? Talán az Activia?
2012. júl. 21. 10:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Meg ugye első baba. sokszor a legkisebb görcsre is ugrok, hátha ez már AZ. Hétfőn megyek dokihoz, ha addig nem alakul, akkor beszélek vele erről. Activia? Nagyon jó ötlet, régen is sokat segített. Eszembe sem jutott. Köszi :)
2012. júl. 21. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!