Egy nagyon távoli rokontól való gyermek születés után szenvedhet valamilyen betegségben?
Figyelt kérdés
2012. jún. 28. 10:28
2/8 anonim válasza:
Igen. A rokon az rokon, szerintem elég nagy rá az esély.
3/8 anonim válasza:
Nem. Ha nagyon távoli a rokonság, pl. nagypapám unokatestvérének az unokája....vagy hasonló, akkor nem.
4/8 anonim válasza:
Ha jól értem, akkor itt most te "vérfertőzésre" gondolsz. Tehát pl. hogy 2.-3. unokatestvérek közösen vállalnak gyereket. Hát szerintem attól függ, hogy mennyire távoli az a rokonság, ki kivel áll rokonságba. De nem biztos, hogy kiütközik a vér, pl. van egy ismerős pár, első unokatestvérek (szüleik testvérek), és 5 egészséges gyerekük van. Nem azt mondom, hogy követendő példa, sőt én nem is tartom helyesnek, de sosem lehet tudni...
5/8 anonim válasza:
Az én családomban anno még nagyon régen összeházasodtak unokatestvérek és 9 gyerekük született! Ebből 5 betegen és ez az öröklődő betegség végigvonult a családon kb. 4 generáción. Nem kívánom senkinek azt a stresszt, amit mi élünk át, hogy vajon a babánk beteg lesz-e, mert ugye ezt csak születése után tudják megmondani! Mert ugye attól, hogy rajtam nem jön ki a betegség attól még hordozom. Egy hét és kiderül, hogy minden rendben van- e a picikémmel!
6/8 anonim válasza:
Attól függ, mennyire közeli rokonság. Első unokatestvérek között még nagy a veszélye, onnantól távolodva fokozatosan csökken, tehát a "nagypapám unokatestvérének a gyerekének a fia"-féle rokoni kapcsolatok már nem számítanak veszélyesnek. Másodunokatestvérek legálisan házasodhatnak is, külön engedély nélkül.
7/8 anonim válasza:
A rokoni kapcsolat közelsége határozza meg szerintem!
8/8 anonim válasza:
Nem tudom miert kellett lepontozni, eleve elég undorító ha valaki a saját rokonával.... Az első válaszoló persze értelmes volt, őt nem kell lepontozni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!