Most már csak az szülhet a Honvéd-ÁEK-ben (MÁV), akinek rendőr, katona vagy vasútnál dolgozó rokona van vagy területileg oda tartozik?
Úgy tudom,valóban így van.
Igény jogosultként lehet oda menni,vagy ha magánrendelésre jársz,és "maszekba" vállal az orvos.
Lehet, hogy a kérdésem nem volt egyértelmű. Nyilván, aki a IV., VI, XIII. kerület valamelyikében lakik, területileg az említett kórházhoz tartozik, joga van ott szülni, a mentő is valószínűleg oda szállítja be, ha megindul a szülés.
Nemcsak hogy nem dolgozik családtagom az említett szerveknél, de területileg SEM tartozom a VI. kerületi kórházhoz és rokonom, barátom sem lakik a környéken, hogy bejelentkezhetnék hozzá ideiglenesre. Tudom, hol van a szülészet, 2 éve is ott szültem, csak vérvételre küldtek a régi Honvédba (amit ma I. számú telephelynek hívnak), akkor senkit nem érdekelt, hogy hol van a lakhelyem, de most nagyon beszigorítottak. Sajnos Budán lakom, így a Szent Imréhez tartozom területileg, de persze elvileg bárhol szülhetnék, így a Honvéd-ÁEK (régi MÁV-ban) is, ha nem lettek volna a szigorítások.
Igazából az a kérdésem, hogy vajon ha évek óta ugyanahhoz az orvoshoz járok, nála szültem a kétéves fiamat, most is az ő magánrendelésére járok terhesgondozásra, akkor mégsem szülhetek abban a kórházban, ahol ő vezet le szüléseket? Területileg nem tartozom oda, nincs vasutas, katona, rendőr családtagom, csak az orvosom tartozik oda. Mert nagyon ragaszkodnék mind az orvosomhoz, mind a kórházhoz. És azért írtam ki a kérdést, hogy van-e valakinek BIZTOS információja róla. Bár bízok az orvosomban, most mégis megijedtem, hogy esetleg elhallgatja előlem, hogy nem is vagyok jogosult azon a szülészeten szülni. Mondjuk az első terhességem kezdetén korrekt volt, megmondta, hogy nyaralni fog, így nem biztos, hogy itthon lesz, amikor szülök, mehetek máshoz is, nem haragszik meg. Remélem most is szól, ha kiderül, mégsem tudok ott szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!