Miskolciak! A megyei kórházban hogyan zajlik a szülés?
Amit vinni kell a szülőszobára: papucs, zuhanyzós papucs, wc papír, tusfürdő, törülköző, innivaló, enni pl. szőlőcukor. Ha elhúzódik a vajúdás, akkor jól jöhet könyv, mp3 lejátszó, de legjobb ha van veled valaki. esetleg köntös is jól jöhet, ha ki kell menni ultrahangra. Saját hálóinget nem viselhetsz, bugyit sem, betétet adnak. Az osztályra már vihetsz betétet illetve bugyit is.
Gubár dr-t nem ismerem, de minden orvos normális szerintem, a szülésznők pedig kimondottan aranyosak.
Könnyű szülést!! (Én két hete szültem ott.)
Én 9-én szültem, mindenki nagyon rendes volt,meg voltam elégedve.
Nekem így zajlott:
Bementünk a dokival (már osztályon voltam, másnap indította volna a szülést), felvették az adataimat, kórlapot ellenőriztek és tettek is a doki utasítására azonnal ctg-re. Emiatt és mert a doki megtiltotta, se zuhany, se wc, se beöntés (utóbbival szerintem jobban jártam, nem kellett hashajtó később). Az ügyeletes doki is bejött néha, a szülésznő is jött elég gyakran, meg a dokim is ott volt.
Vigyél magaddal: törölköző, wc papír, papír wc ülőke, papucs (amiben zuhanyozni is lehet), ásványvíz (mentes!!!, nekem nagyon jól jött). + telefon és töltő, meg egy ezrest, ha apás szülés lesz, mert annyi a műtősruha ára. Egy fő bárki bemehet veled.
2-3 óra múlva visznek fel osztályra a szülés után. A gyereket a hasamra tették, mikor megszületett, aztán megtörölték, megmérték, és plédben visszahozták a csecsemősök arra az időre, amíg varrtak, meg őriztek szülés után.
Ja, csak kórházi hálóingben lehetsz a szülőszobán és az osztályon is.
Ha gázt adnak szülés közbe, annak van egy trükkje: folyamatosan kell szívni, nem csak fájások alatt, mert úgy nem hat. Akkor jó, ha himbálódzik a mennyezet :-) De tényleg!
Ha már erősek a fájások, akkor aki bent lesz veled, nyugodtan eléd tarthatja a maszkot.
Másnap lehet kis émelygésed a gáztól, de más hatását a fájdalomcsillapításon (vagy inkább tudatállapot módosításról)nem tapasztaltam.
A gyereket kiviszik neked, és igazán csak az első éjjel adhatod be, ha nagyon rosszul vagy, amúgy csak rövid időre veszik be, de ha nem boldogulsz kérj segítséget, mert sok a gyerek és kevés a csecsemős. Kérd meg, hogy tanítsanak meg fejni, nézzék meg, hogy rendben van-e a szoptatás, jól harap-e rá a cicire a baba és ha bármi nem megy, vagy kérdéses neked, kérdezz!!! Nagyon segítőkészek voltak.
Reggel 5-6 körül elviszik a babákat, addig adnak tiszta hálóinget, ha kell ágyneműt, meg el tudsz menni zuhanyozni, enni, ki tudod szellőztetni a szobát.
21:12-es vagyok
A dokiról nem tudok mit mondani, nem nagyon ismerem.
És amit leírtam csak akkor érvényes, ha komplikációk nélkül szülsz, más esetről nem tudok infót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!