Mikortól számít -ismét- "első" szülésnek?
9 éve szültem a fiamat, és pár hét múlva fogom a lányomat.
Szeretnék gátvédelemmel szülni, aminek nincs akadája.
De sokan mondták, hogy ennyi idő után már nem biztos, hogy sikerülni fog-mert ez szinte olyan mint az első szülés.
Tapasztalata valakinek?
Köszönöm
Szia! Én pont multkorában beszélgettem az orvosommal erről,és ő azt mondta,hogy aki már 8-9-10 éve,vagy annál régebben szülte az elsőt azt már úgy tekintik,mintha első szülő lenne.
De kérdezd meg a dokidat.
Szerettem volna gátvédelemmel szülni, erre mondták, hogy lehet már nem sikerül...amire bármikor-bárkinek esélye van.
Igazából azt nem értem, hogy miért számít "első" szülésnek, miben más?
Szia! Én 7 év különbséggel szültem a lányaimat. Először vágtak, a további 3 szülésemnél gátvédelmet alkalmaztak. Nem repedtem még picit sem. Fel sem merült a gátmetszés. Teljesen más volt az biztos. Ha jó a szülésznő és nem kell siettetni a szülést, akkor van ideje a gátnak arra, hogy kitáguljon. Persze az sem lenne utolsó ha belátnák végre, hogy a szülés hanyatt fekve a lehető legrosszabb megoldás a mamának. A baba teljes súlya a gátra nehezedik, így sokkal nagyobb a gátsérülés esélye. Ha engednék függőleges testhelyzetet, akkor pedig körkörösen eloszlik. De ezt csak ti kismamák tudjátok kiharcolni, mert az orvosnak a legkényelmesebb a műtéti (háton fekvő, láb kengyelben) pozíció. Legyetek bátrak és ne hagyjátok magatokat leszerelni. Kitartást kívánok hozzá!
Majorné Zsuzsa (dúla)
Szia!
én gátvédelemmel szültem első babámat 2 hete. 4200 grammal született, minden vágás és repedés nélkül. Ha jó a doki és szülésznő, mindegy hanyadik babád és hogy mikor szültél előtte vagy nem szültél. A természet csodákra képes, ha időt hagynak neki. Gátmasszázst csnálj, és igyál várandósok teáját. én homeopátiás bogyókat is szeddtem, de az inkáb a lelki felkészülés miatt kellett. 36. héttől javalltak ezek a "terápiák". hajrá!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!