38 hetesen 1-es fokban érett lepény? Meddig normális az 1-es fok? Melyik érettség (1-3) a normális szülésnél? Aggódom, enyém nem öregszik? Lassan szülök. Tüdeje vajon érett már így? Vagy ez változhat pár napon belül is, mármint az érettsége?
Ha csak most lett 1es fokban érett az nagyon jó :) akkor mindent megkap még a babád :)
általában a 34.hét környékén szokott 1-es fokban érett lenni, és a terhesség vége felé általában már 2es.
Nekem is 39 hetesen még 1es érettségű volt, és mondta is a doki hogy hát amiatt tuti nem fogok előbb megszülni, mert már nem jó a lepény vérellátása..
Túl is hordtam a fiam 10 nappal.
Nem azt mondom hogy ez mindenkinek így van, hanem hogy 38 hetesen teljesen jó az 1es és hogy ha most megszületne is a babád akkor sem kéne neki már tüdőérlelő meg semmi ilyesmi, mert már érett a külvilágra :)
Szia!
0-3ig van a skála. A "0" lepény azt jelenti, hogy maximálisan kiszolgálja a babát, "éretlen"; ahogy növekszik a baba utána úgy válik a lepény egyre öregebbé,érettebbé úgymond "meszesedik"; vagyis egyre inkább csökken a kapacitása. Amikor a 2-3. fok közelében van a természet rendelkezése szerint elindul a szülés. Ez persze lehet első foknál is , meg 3-nál is, változó. Én azt tudom, hogy 37. héten még egyes érettségű volt; rákövetkező hétre már 2es, amikor meg megszültem már eléggé meszesedve volt- legalábbis ezt mondták a szülőszobán.
már a 30.hétben is egyes volt!
de úgy látszik ez nem változik:)
köszi a válaszokat!!!akkor érett a kis tüdeje!ez jó hír!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!