Kismamik mivel csalogathatnám ki a csepp fiamat? Szombatra vagyunk kiírva és nagyon nem szeretném túlhordani, mert még a 4 napos ünnep előtt mindenképp jó lenne hazajönni? :- (
1. szex - az orgazmus méhösszehúzódásokat idézhet elő,a sperma pedig méhszáj érlelő hatású.
2. bimbó ingerlése- méhösszehúzódást előidézhet,de a túlzott stimulálás nem ajánlott!!
3. olasz kaja fogyasztása- mivel az olasz kajában levő egyes fűszerek a méhre hatnak,beindíthatják a szülést,vagy ha nem szereted az olaszt,akkor valami magyaros,jó sok petrezselyemmel megszórva!!
4. Bába koktél- ezzel vigyázni kell,mert nem csak a méh izomzatát mozgatja meg,fájásokat előidézve,szülés megindításánál,hanem a kismamának hasmenése lehet tőle,sőt,a magzat is belekakálhat a magzatvízbe!!!
5. Egyesek forró fürdőt javasolnak,de ez méhlepény leválást okozhat!
6. Lépcsőzés - segíthet,de csínnyán ezzel,mert a baba nyakára tekeredhet a köldökzsinór
7. Nagytakarítás- szintén óvatosan,mert a baba nyakára tekeredhet a köldökzsinór (hogy mi az összefüggés,azt nem tudom,olvastam valahol még fél éve)
8. A legtutibb módszer pedig ha nem siettetjük a dolgot,sőt,nem is gondolunk a nagy pillanatra,hanem "elfelejtjük" és valami jó kis egész napos programot csinálunk- az esetek többségében ilyenkor,amikor a kismama ellazul,nem a szülés körül keringenek a gondolatai, szokott a szülőszobán kikötni :-)
(én anno elhitettem magammal,hogy ráhúzunk simán két hetet,és kigondoltam,hogy másnap és harmadnap milyen dolgokat kell csinálni,hova kell menni- az nap még bevágtam egy hatalmas adag petrezselyem zölddel alaposan megfűszerezett töltött kacsát-amire már hosszú hónapok óta vágytam,erre másnap reggelre meglett a kicsi lánykánk.)
Mielőbbi könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Üdv: 3 lányos
Gratulálok!!!
Jó egészséget!!!
Üdv: 3 lányos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!