Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan kerülhetem el a gátvágá...

Hogyan kerülhetem el a gátvágást előre mit tehetek ez érdekében?

Figyelt kérdés
mit csinál a szülésznő hogy ne legyen gátvágás konkrétan
2012. febr. 16. 15:15
 1/5 anonim ***** válasza:
33%

hagyja szétrepedni.

sajnos vannak esetek amikor semmi nem segít, ez függ az anyuka testétöl, és még ezer dologtól.

gátvédelem arról szól, hogy megpróbálják vágás nélkül csinálni, de ha kell akkor vágnak. nekem kellett mert vákuumos volt, ekkor azt hiszem mindenkit vágnak.

nekm úgy befort hogy már a köv napokban alig éreztem a sbet, és utánna is szép lett. aki reped az sokkal több kítn él át.

2012. febr. 16. 15:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél gátolajat és masszírozd a gátadat a 36. héttől. Nem kellemes, de megéri és felkészíti legalább a szülésre. Vidd el az olajat a szülésre is, a szülésznő ezzel fog közben masszírozni, tágítani (mármint csak a kitolás közben) Én szakadtam egy picit, de utána csak egy picit volt kellemetlen.

+ elezdhetsz intim tornázni is, ez is erősíti, ragalmasabbá teszi a gátadat. Nekem beválltak...

2012. febr. 16. 15:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Intim tornázol, komolyan veszed a gátmasszázst, vajúdás közben szólsz a szülésznőnek, hogy gátvédelemmel akarsz szülni, kitoláskor pedig 1000%-ban betartod az utasításait. Konkrétan lesz/lehet olyan pillanat, amikor meg kell állítani a gyerkőcöt, ha a szülésznő úgy látja, hogy túl gyorsan jön - akkor el kell lihegni egy fél vagy egy egész tolófájást, hogy alkalmazkodni tudjanak a szöveteid. Nálam is ez volt. Én arra nem emlékszem, hogy masszírozott volna akármivel is, de nem kizárt.

Kis repedésem nekem is volt, 3 öltést kaptam, ami a legrosszabb élmény az egész szülőszobai ott-tartózkodásomból. De már 2 órával a szülés után, amikor felültem, nem volt nagyobb a fájdalom, mint egy egész napos lovastúra után... Szóval mindenképpen érdemes megpróbálni. Max. nem sikerül, és mégis vágnak.

2012. febr. 16. 21:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

36.héttől masszírozni kell naponta. szülésznő magyarázta el, hogyan.

aztán segíthet még a málnalevél tea.

nálunk sikeres volt a gátvédelem.

2012. febr. 17. 09:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi a hozzászólásokat. Az első gyerkőccel 14 órát szenvedtem és vágtak, de a varás volt a legrosszabb az egészből. Most jó lenne ezt elkerülni de repedni se akarok. Most női dokit választottam, remélem minden jó ill. jobb lesz. ;)
2012. febr. 17. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!