Áprilisban fogok szülni. Kell másolat a házassági anyakönyvi kivonatról mint régen? Pécsen fogok szülni és nem ott volt az esküvőnk.
A kórházban az anyakönyvezéshez kell, de ha megvan az eredeti, akkor vidd magaddal azt. Én a napokban hívtam fel az anyakönyvi hivatalt, azt mondták, jó az eredeti. Hívd fel őket, el fogják mondani, mi a teendő.
Anyakönyvi Hivatal
Pécs, Kossuth tér 1-3. Telefon: 72/533-800
Köszi-köszi!
Inkább kérek egy hitelesített másolatot (az elsőnél is ingyen adták) és azt el is vitte magával a hölgy aki a kórházban ezeket intézi. Az eredetit nem szívesen adom ki a kezemből.
Utolsó vagyok
Nekünk Pécsett volt az esküvőnk, de vittem a kórházba az anyakönyvi kivonatot, és sem az enyémet sem a "szobatársakét" nem vitte magával az ügyintéző. Elkérte, megnézte, leírta amit le kell és visszaadta (ez másfél éve volt, nem hinném, hogy azóta változott volna bármi)
Kedves utolsó válaszoló!
Az eredeti mikori volt?
Mármint 300 napnál régebbi?
Mert ugye többen írták, hogy 300 napnál régebbi nem lehet (amikor én szültem 3,5 éve ez még 90 nap volt és akkor még el is vitte magával a hölgy).
Nekem is van egy ismerősöm aki tavaly októberbe szült és előtte augusztusban volt az esküvőjük és neki sem kellett másolat csak az eredetit bemutatta és kész.
A mienk már lassan 6 éve volt, ezért gondoltam, hogy kell másolat.
Utolsó vagyok
Nem kell 300 napnál régebbi kivonat esetében újat kérni. Én most fogom szülni a 2. babánkat márciusban, az esküvőnk 2010-ben volt, ezért is hívtam fel az anyakönyvi hivatalt, hogy kell-e másolatot kérnem a házassági kivonatból, mert ugye az eredeti már több mint 300 napos :-) Azt mondták, jó az eredeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!