Mitől függ a szülésközbeni fájások nagysága? Erősebb az a fájás amit meg inditanak vagy ami magától indul be?
Elvileg minél erősebbek, intenzívebbek és gyorsabbak a fájások, annál könnyebben tágul a méhszáj, merthogy az összehúzódások nyitják a méhszájat.
Indított szülés azért lehet fájdalmasabb és gyorsabb, mert ott ugye adagolják az oxitocint, ami igen erős összehúzódásokat csinál, nem a szervezet termeli a saját ütemében.
Nekem nem indított volt, de így is gyors volt és intenzív. Egyből három perces fájásaim voltak, ezek kb egy órán át, majd az azt követő két órában szinte alig tudtam megmondani, hogy mikor nincs fájásom. Hosszúak voltak és alig volt szünet, már jött is a következő. Ezek még jobban fájtak már, mint a három percesek, pedig azok sem voltak gyengék...
Akkor adott pillanatban nem örültem, el bírtam volna képzelni kicsit lassabb vajúdást több pihenővel, de picivel később már hálát adtam, hogy így történt, mivel összesen vajúdtam ezekkel három órát és a kitolás is gyors volt, annak ellenére, hogy nem volt gátmetszésem.
Gyengébb fájásokkal fél napig, napig is vajúdhattam volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!