Most tudtam meg, hogy B-csoportú streptococcus fertőzés hordozó vagyok. Mit tudtok erről? Kinek mik a tapasztalatai? 37+5 hetes.
Azt nem tudom milyen csoprttal, de nekem is + volt a streptom. Szüléskor kaptam infúzióban végig antibiotikumot + baba is kapott az első pár napban, nem volt semmi gond.
Rokonságban volt másik streptós is, neki pl csak szülés alatt kellett adni, a babának már nem is kellett!
annyit mondtak, hogy addig nincs mit tenni, de szülésnél kapok majd antibiotikumot infúzióban.
Csak hát idegesít, hogy még így sem biztos, hogy minden rendben lesz. Azt mondta a szülésznő, hogy csökkenti a veszélyét, de nem biztos, hogy nem lesz baj.
Ezért vagyok kíváncsi saját tapasztalatokra.
Minden információra, amitek csak van.
Azt mondjuk nem értem, hogy nekem miért nem adnak előre kezelést, mint pl a 2. válaszolónak. Bár biztos meg van rá a jó okuk.
Köszi a válaszokat mindenkinek!
1. vagyok.
Én azt olvastam, illetve azt mondták, hogy azért nem érdemes kezelni terhesség alatt antibioval, mert a gyógyszerszedés abbahagyása után pár nappal azonnal "visszatérhet" és egy hamis negatív eredmény alapján nem adnak antibiot szülés alatt.
Na, szóval a lényeg, hogy a szülés alatti AB a biztos.
Szia:)
Én most töltöttem a 40.hetet és nálam 2 hete vették észre. Azonnal kaptam antib-t és azt mondta a dokim,h ezt a szülés után is szednem kell, ha addig nem múlna el!A szülésnél még nem tudom mi lesz, de megírom ha túl vunk rajta.:)
Köszi
Velem nem szedetnek semmit, és utána sem fognak állítólag, hanem közben kapok majd infúzión antibiotikumot.
Könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!