Nálatok hogy volt szülés előtt és után?
Lehet kicsit hülye kérdés, de sok helyen olvasom, hogy vajúdás közben ha akár pisilned is ki kell menned, akkor szólni kell a szülésznőnek, mert nem mindegy mikor mész ki. Ez igaz? Miért van így?
Illetve császár után meg nem lehet több óráig felkelni, ha jól tudom pelenkát raknak alád, akkor mi van ha pisilned kell? Akkor beleengeded a pelenkába, magad alá pisilsz?
Bocsi ha hülye a kérdés, de szerencsére még nem voltam eddig ilyen helyzetben.
Engem kiküldtek pisilni, már a vége előtt, addig nem kellett, illetve akkor sem éreztem, h kellene, gondlom a nyomás miatt küldtek ki, h a szülőágyon ne pisiljek:)
Pelenka nyilván azért van, h abba pisilj, amíg nem kelhetsz fel.
Nekem nem volt császárom, de úgy gondolom, igen, addíg pelenkába pisilsz.
Én már a szülőágyon feküdtem NST-vel mikor szóltam, hogy pisilnem kell.Erre aztmondta a szülésznő, hogy csak nyugodtan, azért van a lepedő a lábam között, hogy felfogja a magzatvizet és egyebeket, majd kicseréli!Hát nekem nem ment, de kimenni nem engedtek, így azt gondoltam, hogy maximum lepisilem a dokimat:D
Aztán végülis császározni vittek, így kötöttek be katétert ami 24 órát volt fent.
Egyébként császár után azért kell sokáig feküdni, hogy kiürüljön az érzéstelenítő.Meg amíg le vagy bénulva amúgy sem tudnál felkelni.Viszont durva migrén lehet belőle ha erőlködsz és még vérrög is kialakulhat!
Pelenka nálunk nem volt:)
Nálunk nem volt semmi kényelmetlenség, időről időre ugyan megnézték nstvel a baba szívhangját, 100%, hogy hosszabban kéne rajtunk lenni, meg fuzit se kaptam.
Az első szülésemnél 12órán át ugráltattak, hogy beinduljon, így akkor mentem ki, amikor akartam, igaz jeleztük, hogy ha baj van merre keressenek.
A lány 2óra volt, vele a beöntés után voltam, meg miután megszületett nem volt idő újabb adagot termelnem. Sima szülésnél(eddig kettő után), ahogy a doki rendbetett még a szülőágyon ágytálba illik produkálni elsővel egyedül, másodikkal katéterrel?(kis csövecske, ami nem végződik zacsiba csak levezeti a cuccot) segítettek egyet pisilni.
Felénk is azért kell szólni a szülésznőnek, hogy levegye az nst-t.
Császár után az érzéstelenítés/altatás miatt nem lehet felkelni. Érzéstelenítés után a fejedet sem emelheted. Nem pelenkát, hanem betétet raknak alád, mert császár után is ugyanúgy van vérzés, mint hüvelyi szülés után. Nem kell magad alá pisilned, mert katéter van fenn amit már a műtét előtt feltesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!