Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mást is kínoznak rémálmok...

Mást is kínoznak rémálmok vagy rémgondolatok a szüléssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Már serdülő korom óta félek a szüléstől, azt gondoltam mire oda kerülök majd elmúlik...hát nem. Eddig ( 32. hétig) nem is voltak ilyen problémáim, de pár napja még halálfélelmem is van. Rossz álmok, gondolatok pl. hogy meghalok szüléskor stb. Szeretnék ezeken túllépni, de nem bírok a gondolatok csak jönnek és sokszor sírvafakadok ez miatt.( persze tisztában vagyok a statisztikával és rengeteg szüléstörténetet olvasok, nem tartom magam bugyutának de szégyenlem magam ezek miatt az érzések miatt)

Nagyon gyötör mert alapjában véve vidám természet vagyok és már nagyon várjuk a kisfiunk megszületését.

2009. máj. 20. 09:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Ne gyötörd magad,ez szerinem teljesen normálin.Nekem is voltak hasonló álmaim,és gondolataim is.az álmaim,mindig valami hiányosságról szoltak,pl hogy nem tudom szoptatni,hogy nem értek a gyerekhez,hogy sokat sír stb.és én is nagyon féltem,hogy meghalok szülésnél.ez még fokozta hogy terhességem vége felé nagyon sürüek lettek a szív problémáim,és rettegtem,hogy meghalok.Én ilyenkor mindig eltereltem a gondolaim,sok zenét hallgattam sokat kirándultam,tornáztam,ezek segítettek,hogy ne erre gondolja,azálmaimat meg mindig kibeszélte a párommal,igy nem nyomasztott annyira.Egyébként ezek a megnövekedett hormonszint miatt vannak,meg sok változástól amin keresztűl mész.szóval természetes,csak ne hagyd,hogy uralkodjon rajtad.Ja,és amikor jött a szülés ideje eszembe se jutott,hogy meghalhatok,és a babával is minden rendben,és még szoptatni is tudom.pedig ez volt rémálmaim többségében.kitartást neked,nevess sokat,babád igy érzi jol magát.ödv

5 hós anyuka

2009. máj. 20. 09:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Teljesen igaza van az előttem író anyukának. Ez természetes. Ha szülnöd kell majd, már csak a baba fog érdekelni és hogy mielőbb túllépj rajta. Utána a gyönyörűség mindent elfeledtet majd. Én mindig akartam mondani a férjemnek, hogy ha velem bármi történik, ne hagyja a kicsit a nagyszülőkre... nem mondtam el végül, már nem is bánom.. Nem szabad hogy ez nyomasszon. Meséld el bárkinek, mit álmodtál és kész... Aztán simogasd meg a pocidat és mondd a babának hogy nagyon szereted és várod, ez a legjobb gyógyszer :) Kitartást és könnyű szülést kívánok: 3 hós leányka anyukája
2009. máj. 20. 10:11
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi csajok a válaszokat, már csak abban bízom amit írtatok, hogy a hormonok teszik ezt velem és, hogy ez "természetes" múlandó állapot.

Próbálok a munkámra koncentrálni ez valamennyire leköt, de este mikor otthon bemegyek a berendezett babaszobába...rámjön a sírás....és igen kedves 2. válaszoló amit te nem mondtál el a párodnak én azt pont tegnap mondtam el neki:(

Remélem mihamarabb kilábalok ebből a nyomasztó állapotból.

2009. máj. 20. 10:55
 4/5 anonim ***** válasza:
ezeken én is átestem szerintem minden terhes nő de elmúlik csak félsz az újtól
2009. máj. 20. 10:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Én is rettegtem a szüléstől, és féltem, hogy belehalok stb. És én is mondtam a férjemnek, hogy ő nevelje fel, ne a nagyszülők stb. Sok rémálmom is volt.

Az utolsó napig félem (nagyon-nagyon) a szüléstől.De amint eljött az idő, rögtön "angyali" nyugalom szállt meg. nyugodtan bementünk a kórházba, semmi negatívra nem gondoltam, csak a baba járt a fejemben. A végig mellettem lévő férjemnek köszönhetem ezt, pedig sokáig úgy volt, hogy be sem jön a szülőszobába.

Annyira féltem a fájdalomtól, hogy csodálkoztam, hogy sokkal kevésbé fájt, mint amire számítottam. Most már tudom, hogy nem kellett volna ennyire félnem, de az ismeretlentől mindig fél az ember. 2 nappal szülés után már a kis tesóról beszélgettünk.

Sok boldogságot és könnyű szülést kívánok neked! Soha nem éreztem még akkora boldogságot, amikor a gyermekem a hasamra tették. ez a pillanat mindent megér, és a boldogság azóta csak fokozódik.

Tehát nyugi.

2009. máj. 20. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!